Лудовико Ейнауди свири в зала "България"

Най-доброто от своето творчество ще изпълни световноизвестният италиански пианист и композитор Лудовико Ейнауди на първия си солов концерт в София на 28 март от 19.30 часа в обновената зала „България”. Ейнауди ще излезе на сцената без предварителен сет лист, но с нагласата да изненада аудиторията си с най-слушаните си произведения. Той ще реши какво да свири, като види публиката и усети нейните желания. Ще включи песни от албумите си Le Onde, I Giorni, Eden Roc, Una Mattina, Divenire и последния диск Nightbook.
Ейнауди ще пристигне у нас веднага след концерта си в Малага и още на другия ден ще отпътува, за да свири пред почитателите си в Грьонинген. Неговото световно солово турне преминава с изключителен успех във всички страни. То започна в началото на тази година и вече има дати до края на 2013 г.
Ейнауди има издадени над 20 диска, написал е музиката на 19 филма и телевизионни сериали, сред които е хитовият „Д-р Живаго”. Той стои редом с имена като Шопен, Ерик Сати, Майкъл Наймън и Филип Глас. Неговите песни имат милиони гледания в мрежата, а музиката му е слушана от различни поколения.
Концертът е организиран от продуцентска компания „БГ саунд стейдж” и Италианския културен институт в София. Билети се продават в мрежата на „Ивентим“ и на касата в зала „България”.

Станете почитател на Класа