Картини оживяват върху дрехи

Картини оживяват върху дрехи в новата мартенска изложба на галерия „Арт Виза“ в Българската търговско-промишлена палата на ул. „Искър” № 9. Експозицията е наречена “Енигма” и преплита творческите трептения и съкровените емоции на неразгадаемата женска душа.
Тоалетите в изложбата са създадени в съвместен проект на художничката Александрина Караджова (Acrista) и модния дизайнер Марияна Панайотова (El Mari). Специално подбрани картини на Александрина с женски образи и флорални елементи присъстват в роклите като екзотични щампи и ги превръщат в истинско произведение на изкуството. Оригиналната симбиоза е реализирана след месеци предварителна подготовка и зашеметяващият резултат ще бъде представен по време на изложбата “Енигма” в галерия „Арт Виза“ този месец.
Изящните картини в тоалетите са декорирани с кристали и мъниста и обогатени с текстилни бои, щампи и разливания върху печата. С изключително внимание към детайла Марияна Панайотова (El Mari) е преплела дантелени цветя с ръчно изработени орнаменти, кристали Сваровски, египетски и полски кристали с различни цветове и форми. Красота, оригиналност, нежност, нетрадиционен и зашеметяващ вкус – това са само част от определенията, които заслужават творенията на двете безспорно талантливи дами.
Експозицията в галерия „Арт Виза“ ще бъде открита официално на 13 март, сряда, и ще продължи до 10 април.

Станете почитател на Класа