Антоанет Тончева показва Techno

Изложбата Techno на Антоанет Тончева ще бъде открита на 14 март от 18:00 ч в галерия „Средец” на Министерството на културата, съобщиха от ведомството. По думите на авторката експозицията e повлияна от новото съвременно изкуство, изкуството на глобалните мрежи и комуникации. Тя показва пътя на комуникациите - път към приобщаване на народите и свободата на духа. Абстрактната живопис на Антоанет Тончева е повлияна от идеи, емоции, срещи, концепции.
„Животът е най-способният и единствен ученик на изкуството. Как виждаме предметния, реалния свят, зависи от влиянието на изкуството върху нас. Абстрактната форма ми позволява чрез силата и енергията на контролирания и автентичен жест, символиката на цветовете, както и извеждането на типични форми и композиции в jeu d'esprit - стил игра на ума, да направя видима идеята, концепцията върху платното", обяснява авторката. Нюйоркските критици определят стила на Тончева като „иновативен, с оригинални композиции”.
„Считам, че представянето на образите е математическа формула, кодирана за всеки от нас. Да влезеш в чужда формула, е като да живееш друг живот. Картините ми са печатница на идеи, емоции, срещи, коментар за живота и Космоса, за провокациите към мисленето и асоциациите, за това, което ни кара да се усмихваме", казва авторката. Тя е участвала в престижни международни изложения в Ню Йорк, Музей на модерното изкуството - МОМА, музеи в Тел Авив, както и в Милано, Швейцария, Германия, в Кралската галерия в Брюксел.
Антоанет Тончева е родена в София, израсла е в семейството на лекари – майка й е педиатър, а баща й – професор в Медицинска академия. Завършила е Кралската академия по изкуствата в Арлон - Белгия.
Антоанет Тончева е член на Белгийската асоциация на пластичното изкуство. Има множество международни отличия. В България А. Тончева е показвала изложбите „Визия за музиката” в Българското национално радио по интерпретации на известни композитори, „Усмивки под ръка” в галерия „Финес”, и „Коктейл за двама” в галерия „Теа” – София. Нейни картини са притежание на чуждестранни институции, престижни хотелски вериги и бизнес сгради, спортни комплекси, известни колекционери от Белгия, Франция, Финландия, САЩ, Люксембург, България, Италия, Португалия, Израел, Китай.
Изложбата ще продължи до 24 март.

Станете почитател на Класа