Софи Маринова ще ни представи на "Евровизия"

Софи Маринова ще представи България на европейския музикален конкурс "Евровизия".Тази година той ще се проведе в Баку, столицата на Азербайджан, на 26 май. Певицата, която е от ромски произход и е една от дивите на попфолка у нас, ще изпълни песента си Love Unlimited. Тя спечели вота на зрителите сред 12-те финалисти.Софи я пее на български, като само припевът е на няколко други езика, и показва с нея характерните си гласови данни и извивки. След обявяването на новината певицата излезе на сцената изключително развълнувана. Тя благодари специално на сина си Лоренцо, който й пожелал Бог да е с нея.
Софи бе един от фаворитите за финала, а конкуренция й бе нейната "колежка" Десислава, която стана нейна подгласничка във вота. Сред претендентите на финала имаше и няколко лица от популярни музикални риалити формати у нас, както и млади и почти непознати изпълнители. Освен финалистите, на сцената излязоха и едни от най-популярните български певци. Специални гости на финала бяха Васил Найденов, Владимир Ампов-Графа, Нели Рангелова, Елица Тодорова и Стоян Янкулов , група "Те".
Финалистите от няколко други страни - Кипър, Дания, Малта и Франция, също представиха песните си. На 15 януари академията и зрителите на БНТ избраха финалистите в конкурса за песен на "Евровизия 2012".

Станете почитател на Класа