Чарлийз Терон и Кери Мълиган мерят сили за принцеса Даяна

Холивудската звезда Чарлийз Терон и британската актриса Кери Мълиган си съперничат за главната роля във високобюджетен филм за принцеса Даяна. Предвиденият бюджет за продукцията е 30 милиона лири. Зад нея стои британският продуцент и носител на БАФТА Стивън Еванс, пише в. "Дейли експрес". Сюжетът ще бъде съсредоточен върху годините, довели до развода на принцеса Даяна и принц Чарлз през 1996 г. Те са далеч по-интересни за режисьора, отколкото скандалите около извънбрачната връзка на Даяна. Филмът няма да проследява отношенията на лейди Ди с Доди ал Файед, нито трагичната й смърт в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г.
Стивън Еванс, който стои зад филми като "Лудостта на крал  Джордж" и "Много шум за нищо", споделя, че иска да продуцира биографична история за принцеса Даяна в стила на "Желязната лейди" за Маргарет Тачър. Режисьорът е еднакво благосклонен и към двете актриси, смята, че са подходящи за ролята. Но си оставя вратичка и за евентуален друг избор: „Възможно е да се появи непозната актриса, която да спечели. Не можем да се откажем от шанса да изберем някое ново лице“, категоричен е режисьорът. В лентата ще има много кадри, посветени на приятелството на лейди Ди с нейния охранител Кен Уорф, когото и двамата й синове са обичали твърде много и са го наричали чичо Кен. В ролята по всяка вероятност ще видим Евън Макгрегъри. В историята ще влезе по своеобразен начин и част от скандалната  биографична книга от 2007 г. на бодигарда Кен Уорф.
Стивън Еванс се възхищава от цялото си сърце на филма „Желязната лейди“, където блести великолепната актриса Мерил Стрийп. „Не може да се желае нищо по-добро от присъствието на Мерил Стрийп. Ние в известен смисъл ще стъпим върху нейния опит, за да създадем атрактивен филм за Даяна“, казва режисьорът.
Лейди Даяна продължава да вдъхновява киното. Джесика Частейн, звездата от прекрасната филмова сага „Дървото на живота“ на Теренси Малик, ще играе ролята на принцесата в Caught in Flight, филм за връзката на Даяна с доктор Хаснат Кан. Сърдечният хирург от Пакистан Хаснат Кан има връзка с Даяна цели две години. Тя е подробно отразявана от пресата, а самата принцеса твърди, че това е любовта на живота й, макар по-късно да се отрича от думите си. Лекарят обаче сам прекратява връзката - под предлог че културните и религиозните причини между тях били твърде много. Малко след това Даяна се запознава с Доди ал-Файед.
Кийра Найтли и Скарлет Йохансон може би също ще играят Даяна – става дума за друг филм, както твърди британската преса.

Станете почитател на Класа