Голямата награда – за аниматора Росен Илиев

Анимацията римейк върху „Едуард Ножиците” на режисьора Росен Илиев грабна голямата награда на конкурса на Jameson Irish Whiskey и британското киносписание EMPIRE - Done in 60 seconds.
Членовете на журито - Васил Василев-Зуека и Драго Симеонов, раздадоха призовете в различните категории на церемония, която се проведе в столичния клуб Bedroom. Многобройните адаптации SHERLOCK HOLMES, MISSION ABSOLUTELY IMPOSSIBLE, BLACK SWAN, SIN CITY и много други бяха оценявани от български творци и журналисти, сред които и популярния актьор Стефан Щерев, както и изпълнителния директор на webcafe.bg Стоян Георгиев.
Награда за оригинален сценарий спечели римейкът SIN CITY, представен от Михаил Монев, а приза за специални ефекти получи лентата на Мирослав Стоилов MISSION ABSOLUTELY IMPOSSIBLE.
Специалната награда на журито бе връчена на Димитър Чаушев за завладяващия римейк на култовия „Четири стаи”.
Киноконкурсът на JAMESON и култовото списание EMPIRE - Jameson Empire Done in 60 seconds, се провежда за втора поредна година в България. Предизвикателството, отправено към участниците, е да пресъздадат класически филми за не повече от 60 секунди. Режисьорите избираха продукти на световните кинематографични гении и ги дестилираха до основните им съставки, за да поберат всичко във време, по-кратко от жизнения цикъл на остроумен многознайко от зловеща хорър лента.
Надпреварата противопоставя ленти на талантливи режисьори от повече от 19 държави, като тази година зрителите имат и възможност да гласуват за своя фаворит в специалния канал на конкурса в YouTube (youtube.com/jamesonempirediss).
Победителите от националните конкурси във всяка държава заминават за Лондон за световния финал на 23 март, където звездно международно жури ще излъчи петте най-добри на планетата. Щастливите финалисти, сред които се надяваме да попадне и победителят от България, ще присъстват на звездната церемония по връчването на наградите на списание EMPIRE, а един от тях ще получи приза Jameson Empire Award на същата сцена, на която Колин Фърт получи отличие миналата година за ролята си в неповторимия „Речта на краля“.

Станете почитател на Класа