GREAT Opera duets показа Анна Нетребко в дуети от "Травиата"

Анна Нетребко, сопрано номер 1 в света, и постоянният й партньор, тенорът Роландо Виласон, са най-атрактивните звезди на уникалния двоен албум GREAT Opera duets, който излиза на българския пазар с логото на една от най-утвърдените световни звукозаписни компании за класическа музика - Virgin Classics, със съдействието на „Анимато мюзик“. Божествената Анна, както я наричат в оперния свят, и партньорът й изпълняват дуети от „Травиата“ - операта, с която взривяват световните сцени през последните години. Съпровожда ги Виенската филхармония под диригентството на маестро Карло Рици. „Травиата“ на Нетребко и Виласон стана достояние и на българската публика благодарение на телевизионното излъчване от фестивала в Залцбург.
GREAT Opera duets проследява оперното и ораторийното изкуство от създаването му до Ричард Щраус и предлага и други уникални изпълнения - смятаната на сопрано номер 1 на Франция Натали Десей и тенора, наследник на Павароти – Роберто Аланя, в блестящи дуети от „Лучия ди Ламермур“. Двамата изпълнители буквално дишат с музиката на Доницети, звучат наситено, вълнуващо и съкровено.
Специално внимание заслужават Ан Софи фон Отер и Барбара Хендрикс, Фелисити Лот и Франсоа льо Ру, Партиция Чофи и Грегори Кунде. Искряща подборка от дуети от оперите „Дон Жуан“ и „Вълшебната флейта“ на Моцарт е истинско изкушение за меломаните.
В албума е включен и хитовият дует „Котките“ на Джоакино Росини във виртуозното изпълнение на алта Жерар Лесне и тенора Рокуел Блейк. Така издателите предлагат една твърде богата палитра от заглавия – лирични, драматични, наситени с настроение и смях.
Наред с останалите си преимущества, колекцията включва и неиздаден досега запис на De torrente на Хендел - дует от Dixit Dominus в изпълнение на Вероник Жен и Натали Десей.
GREAT Opera duets обхваща повече от 400 години църковна и оперна музика. Заслугата на издателите е, че са подбрали изпълнители, смятани за най-добрите на световната оперна сцена за момента. Така меломаните не само обогатяват колекциите си с нови заглавия, но и разнообразяват палитрата от певци, смятани за най-актуални в света на класическата музика в наше време.

Станете почитател на Класа