CLUB DES BELUGAS открива сезона в Sofia Live Club

Любимата европейска джаз формация CLUB DES BELUGAS открива сезона в Sofia Live Club на 16 септември в 22.00 ч. Музикантите ще се срещнат с феновете си и на следващия ден по същото време. Най-добрият клуб за жива музика на Балканите ще затвори врати за лятната ваканция на 7 юли.
CLUB DES BELUGAS е един от водещите ню джаз проекти в Европа. Успешно обединява съвременен лаундж и ню джаз с бразилски ритми, суинг и американски соул от 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век. Уникална изобретателност, енергия и професионализъм са водещи в изпълненията им, а съвременното им звучене и новаторството, което придават на познати джаз стандарти, ги превръщат в любимци на голяма част от аудиторията.
CLUB DES BELUGAS стартират своята кариера през 2002 г. с техния първи албум Caviar at 3 a.m. През 2003 година издават своя втори албум Minority Tunes, който включва хитовете от Германските клубни класации hip hip chin chin и Gadda Rio.
През 2006-а CLUB DES BELUGAS обогатяват музиката си с едно истинско произведение на изкуството, наречено Aprico Soul. През март и април същата година хитът Wildcats gotta move достига трето място в Германските клубни класации и остава в Топ десет в продължение на 8 седмици. Включеният ремикс на песента Mambo Italiano е първият легален ремикс на песен на Дийн Мартин в целия свят и е одобрен от Capitol/EMI, както и лично от семейството на му.
В историята на CLUB DES BELUGAS са продадени повече от 4 милиона копия на техни албуми. От края на 2007 година до днес музикантите изпълняват повече от 100 концерта в Европа, участват в музикални предавания и фестивали, а често тяхна музика е озвучавала едни от най-известните автомобилни и алкохолни реклами.
След миналогодишния си концерт в зала 1 на НДК CLUB DES BELUGAS гостуваха в клуба, който според техни думи притежава "една от най-изисканите атмосфери, която един джаз клуб може да предложи. Много известни артисти са изпълнявали концертите си в този клуб и ние само се гордеем, че имаме възможността да изпълним своята музика за българите отново и най-вече на тази прекрасна сцена. Малко са държавите, които предлагат подобно гостоприемство!“
Групата ще представи няколко нови парчета - всички композирани по време на турнета, както и добре познати танцувални мелодии. За българската публика музикантите са подготвили специална изненада.
Предварителната продажба на билети е чрез www.eventim.bg и в билетния център на НДК – 30 лева, 35 лева на място в деня на концертите.

Станете почитател на Класа