Lapin остава на "Оборище" 10 до 26 юни

Комиксовият герой Lapin на азиатския артист Mr. Clement остава в София до 26 юни поради големия интерес на българската публика. В Музейната галерия за модерно изкуство (МГМИ) се стичат деца от цялата столица, за да го видят.
Приключенията на малкото зайче и неговия създател проследиха и децата от арт школата на МГМИ, които присъстваха на специална среща с художника на 10 юни.
Lapin е ръчноизработената статуя-заек, превърнала се в запазена марка на Mr. Clement и добре позната в Европа и САЩ. Благодарение на популярността й са организирани пътуващи изложби в няколко града – Хонконг, Париж и Лондон.
Изложбата на Mr. Clement в София е част от фестивала Sofia Design Week 2011 и може да бъде видяна в Музейната галерия за модерно изкуство.
Mr.Clement е артистичен псевдоним на илюстратор и скулптор, който намира вдъхновение в популярната култура и класическата музика. Резултатът от работата му са комикси, анимация и скулптура. По принцип е от Хонконг, но от 2003 г. живее и работи в Лондон. Студиото му се нарича Lapin Factory Ltd.
Творческите му прояви са опит за смекчаване на традиционно високото изобразително изкуство, миксирайки го с популярна субкултура от Изтока и Запада. Простотата и чувството за хумор са ключови за автора, за да могат хората да се асоциират с една творба и да я разберат за себе си. “Простотата позволява на артистите да прескачат по-лесно културните граници”, казва той.
Mr. Clement непрекъснато изследва нови платформи, чрез които да представя работите и експериментите си с рисуването и скулптурата в различни контексти. Напоследък се занимава и с видео и анимация.

Станете почитател на Класа