Две нови заглавия от поредицата на Агата Кристи

Две нови заглавия от юбилейната поредица на Агата Кристи предлага издателство ЕРА в началото на 2011-а - „Карти на масата“ и „Смърт край Нил“. „Карти на масата“ ни среща с разследващия детектив Еркюл Поаро, който е в разцвета на силите си. Поаро е поканен на странна партия бридж в дома на богат и екстравагантен мъж. Но играта на карти се превръща в разследване на убийство, когато домакинът внезапно умира. Може ли присъстващите следователи – Поаро, комисар Батъл, полковник Рейс и Ариадни Оливър, да открият кой от останалите четирима гости е извършителят? Защото всеки от тези четирима е имал възможност и всеки от тях веднъж вече се е измъкнал безнаказано с убийство...
„Смърт край Нил“ е класическата криминална история за смъртта на Линет Риджуей, млада, красива и богата. Тя е жената, която има всичко – включително мъжа, когото най-добрата й приятелка обича...Линет и съпругът й поемат на пътешествие по река Нил и така се запознават с Еркюл Поаро. Но идилията на медения им месец е разрушена от смъртта на младата жена. А прочутият детектив трябва да разследва цял параход със заподозрени, за да открие извършителя.
През 2010 г. отбелязахме 120 години от рождението на Агата Кристи, 90 години от първия случай на Поаро и 80 години от появата на знаменитата героиня госпожица Марпъл. По случай юбилея издателство ЕРА и сайтът за книги „Аз чета“ учредиха награда на името на великата писателка и обявиха национален конкурс за криминален роман и разказ „По стъпките на Агата Кристи”. „В стила на Агата Кристи организаторите решиха да държат участниците в напрежение за наградите, които ще бъдат връчени на победителите в конкурса. В конкурса участват непубликувани творби, които отговарят на изискванията на литературните жанрове роман и разказ. Краен срок за участие в любопитното състезание е 28 февруари 2011 г., а победителите ще бъдат известни през месец април 2011 г.
Всички участници трябва да предоставят на организаторите данни за обратна връзка – имена, телефон, адрес. E-mail за изпращане на произведенията: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , както и и на адреса на издателството: София, 1000, ул. „Граф Игнатиев” 19, ет.1.

Станете почитател на Класа