Пилешка супа прати 90 деца от Сливен в болница

Пилешка супа прати над 90 деца от Сливен и региона в болница. Децата са със симптоми на хранително отравяне, някои са в тежко състояние, но животът им е вън от опасност. Повечето са обядвали в училищните столове.

Лекарите предполагат, че става дума за стафилококова инфекция. Резултатите от взетите натривки и проби ще излязат в понеделник следобед.

"Най-вероятно причината е храна, която са яли всички. Повечето споменават за супа, която консумирали в петък на обяд. Това ще се изяснява тепърва, сега имаме по-важни задачи", каза още д-р Баев.

"Само една фирма храни 21 училища в Сливен и Котел. Оплакванията на децата са от пилешката супа, сервирана във всичките школа", каза Бисерка Василева от РИО на МОН в Сливен.

Става дума за фирма КЕЙ ЕНД ВИ, уточниха от инспектората. Със заповед на директора на Областната дирекция по безопасност на храните фирмата за кетъринг е затворена.

От Бърза помощ потвърдиха, че са постъпили ученици и от околните селата. Леглата в инфекциозното отделение на областната болница бяха заети. Затова част от хлапетата са прехвърлени във Военна болница.

Станете почитател на Класа