Виктор Стоянов подаде жалба срещу депутати от Атака

Музикантът Виктор Стоянов, който вчера бе нападнат от депутати на ПП "Атака" след участие в предаване по Нова телевизия, е подал жалба срещу тях в Осмо РПУ в София, съобщи БНР.

Оплакването срещу депутатите е обида, закана срещу личността и хулиганство.

"При излизане от предаването на Милен Цветков бяхме заобиколени от група над десет души депутати и хора от телевизия "Алфа" и бях вербално и физически агресиран, само защото аз съм изразил гражданската си позиция. Искам да кажа на всички граждани в България, че това нещо ще престане", заяви Стоянов на излизане от полицията.

"Това нещо ще престане, държавата и властта не са свещенни крави и всеки, който бъде по същия начин агресиран, било то от депутати, било то от граждани, може да си потърси правата. Така че съветвам всички да си търсят правата", призова той и добави: "Аз смятам, че държавата и правото е на моя страна и аз трябва да се чувствам спокоен от това".

Другият нападнат вчера от депутатите от "Атака" - политологът Цветозар Вълков, също ще подаде жалба в понеделник. Днес той е съобщил пред БНР, че след жалбата, подадена от Виктор Стоянов, е получил заплахи.

Депутатите, дошли в телевизията, бяха Деница Гаджева, Миглена Александрова, Димитър Димов, Илиян Тодоров и Калина Балабанова. Те отправиха множество обидни реплики и заплашиха Стоянов и Вълков с думите: „ще ви накараме да си изядете маските”.

Яростта на депутатите от "Атака" бе провокирана от това, че в началото на интервюто си при Милен Цветков двамата, които по-рано през деня бяха на протест с искане за отнемане на депутатския имунитет на Сидеров, бяха с маски на лидера на "Атака".

Станете почитател на Класа