Интензивен трафик се очаква към столицата и големите градове

 Днес се очаква интензивен трафик към столицата и големите градове в страната.

От агенция „Пътна инфраструктура" и пътна полиция въвеждат ограничения в движението по републиканските пътища, за да се облекчи трафика на прибиращите се след празниците и почивните дни. Ограниченията са от 12:00 до 20:00 часа днес.

„Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са предимно сухи, като на места, поради големите температурни амплитуди, могат да се появят мокри или заледени участъци. В тази връзка потенциално опасни са всички мостови съоръжения, виадукти и надлези", обясни главен инспектор Димитър Иванов от пътна полиция.

„С оглед осигуряване безопасността на движението при очакваната повишена интензивност за времето от 12 ч. до 20 ч. е въведено ограничение за движение на товарни и пътни превозни средства с общо тегло над 10 тона. Ограничението важи по първокласни пътища: Първокласен път от Мездра до гранично и контролно-пропусквателен пункт Кулата, първокласен път номер 5 в участъка град Русе - град Велико Търново; първокласен път номер 8 в участъка Пловдив - Свиленград и първокласен път номер 9 в участъка Варна - Бургас. Забраната не се отнася за МПС, които извършват превози на опасни товари, бързо развалящи се продукти на температурен режим и живи животни", каза още главен инспектор Иванов.

Във връзка и извършването на строително-монтажни работи по републиканската пътна мрежа евентуални затруднения могат да възникнат в следните участъци: на автомагистрала „Тракия", на виадукт при километър 67.

Създадена е временна организация на движението в двете посоки, скоростта е ограничена на 60 километра в час. Първокласен път 1 Е-79 във връзка с изграждането на автомагистрала „Струма" движението е отклонено при разклона за град Мелник, през град Петрич и село Марино поле.

По оперативни данни нивото на аварийност през 2013 г. запазва показателите си от 2012 г.

От пътна полиция ще имат разположени екипи по всички натоварени пътни отсечки в страната, които ще следят за нарушители.

Станете почитател на Класа