Тръмп с остра атака срещу Хилари Клинтън

В две публикации в "Туитър" късно вечерта (източно американско време) американският президент Доналд Тръмп нападна за пореден път опонентката си от кандидат президентската надпревара през 2016 г.

 

Хилари Клинтън, бивш държавен секретар и бивша първа дама на САЩ, влезе в новините наскоро заради новата си книга, озаглавена "Какво се случи?".

 

Тръмп изглежда е имал предвид гледната ѝ точка за изборите в публикациите си в социалната мрежа.

 

"Нечестната Хилари Клинтън обвинява всеки (и всичко) освен себе си за загубата на изборите. Тя загуби дебатите и загуби посоката си!", написа американският президент в единият от постовете.

 

В другата публикация той коментира: "Окаяните" се върнаха да преследват Хилари. Те изразиха чувствата си силно и ясно. Тя похарчи много пари, но в крайна сметка не успя!"

 

CNBC отбелязва, че победителите и губещите по време на дебатите очевидно са въпрос на мнение - не на факти, - като мнозина експерти обявиха, че Клинтън е победител на всички предизборни дебати между двамата. Тези заключения бяха потвърждавани и от социологическите допитвания, провеждани непосредствено след приключването на дебатите.

 

Споменатите от Тръмп "окаяни" хора отпраща към изказване на Клинтън, която по време на предизборната кампания заяви, че половината от поддръжниците на Тръмп били "отчаяни за промяна", а другата половина били "окаяници".

Станете почитател на Класа