Министрите определят национални програми за развитие на образованието

Министрите ще одобрят национални програми за развитие на образованието и ще обсъдят серия от мерки в сферата на образованието.

 

Дневният ред на редовното правителствено заседание днес предвижда да се променят условията и реда за утвърждаване на броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища да бъде приет списък на приоритетните професионални направления и на списък на защитените специалности.

 

Ще бъдат приети и промени в условията за предоставяне на стипендии на студентите, докторантите и специализантите от държавните висши училища и научни организации. Финансовият министър ще докладва на заседанието на МС информация за касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2017 г.

 

Правителството ще определи спечелилия конкурса участник за концесионер на морски плаж «Бургас-Север», както и ще бъдат прехвърлени безвъзмездно имоти – частна държавна собственост, в собственост на община Созопол.

Станете почитател на Класа