Сидеров v.2013 VS. Сидеров v.2017

Поредният катарзис на Волен Сидеров е свързан с големите чуждестранни търговски вериги – ако през 2013-та година те „ограбваха България“ със стотици милиони годишно, то днес са „възможност за развитие“. За да потвърди позицията си, лидерът на „Атака“ лично присъства на откриването на нов обект на „Лидл“, а партийната му телевизия подготви перфектния рекламен материал.

2017 година.

 

 

Нова голяма инвестиция в избирателния район на Волен Сидеров! Лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров, който е депутат от родния Ямбол, беше гост на официалното откриване на най-голямата логистична база на „Лидл“ в България“, съобщава партийната телевизия „Алфа“. Разказът продължава с уточнението, че „лентата прерязаха министър-председателят Бойко Борисов и главният изпълнителен директор на фирмата Милена Драгийска“. Това е вторият логистичен център на компанията – първият е открит край София през…

 

 

2012 година.

 

 

Хипермаркети разхищават годни храни, произведени в България“, съобщава ядосано вестник „Атака“ през 2012 година. Новината е по повод откриването на първия логистичен център на „Лидл“ в България край София. Партийното издание пояснява, чебездействието на държавата насърчава търговската окупация на страната ни“. По-надолу четем и конкретни подробности за злокобното събитие – откриването на обект на „Лидл“:Управителката на „Лидл България“ Милена Драгийска-Денчева показва логистичния център в село Равно поле на премиера Бойко Борисов, който заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова току що е прерязал лентата. (…) Любопитното е, че в пределите на т. нар. Логистичен център пиле не може да прехвръкне. Мястото е оградено с кльон и денонощна охрана бди над фирмената тайна – какво се докарва, какво се откарва и какво се съхранява там.

Отново в 2017 година, вече прехвърчат не само пилета, но и самият лидер на „Атака“ и коалиционен партньор на Борисов – Волен Сидеров. Доскорошният борец срещу колониалното робство е на мястото на събитието, разхожда се из новия обект на „Лидл“, а партийната телевизия е на място, за да отрази напоително събитието и да ни разкрие повече подробности за всички положителни ефекти на инвестицията.

 

Естествено, за мен е радостно, че този център ще даде възможност за развитие – и работни места, и за раздвижване на производство“, коментира пред камерата Волен Сидеров.

 

Обратното в 2013 година, Волен Сидеров обикаля страната и телевизиите с малка книжка в ръка. Тя носи името „Планът Сидеров срещу колониалното робство“ и е представяна от Сидеров като панацея срещу всички неправди в страната. Разделена е на отделни глави, а партийната телевизия „Алфа“ е изготвила документални филмчета по всяка от главите – отбрана, вътрешни и външни работни, икономика и т.н.

 

България е колонизирана след 1997 година. От тази дата българите работят за чужд интерес. Всичко, което беше построено с труда на нашите бащи и майки, го заграбиха чужди компании. Много от заводите бяха закрити, защото бяха конкуренция на западните фирми. Останалите бяха взети за стотинки и сега носят печалби на западни наднационални компании. (…) Такива са веригите от супермаркети „Била“, „Кауфланд“, „Лидл“, „Метро“, „Карфур“, които поставят на колене българските производители на месо, мляко, зеленчуци и плодове, изнудват ги с цени и срокове за плащане и на практика ги ограбват за сметка на собствените си високи печалби. Те включват в сметката на своите клиенти дори такса „рожден ден“, за да празнуват с парите на българите рождените си дни. Деветдесет и осем на сто от стоките в най-агресивно рекламиращата се верига „Лидл“ са вносни. Тези монополисти стъпват в България с активната помощ на всички правителства от 1997 г. до днес и получават привилегии за сметка на българските производители и търговци“, пише още в увода на „Планът Сидеров“.

Карикатурата е част от „Планът Сидеров“.

 

 

Авторът посочва и конкретни данни: „Оборотът на германската верига Кауфланд за 2011 г. е 821 млн. лв, на холандската „Метро“ – 728 млн. лв., на австрийската „Билла“ – 454 млн.лв., на германската „Лидл“ – 372 млн. лв., на холандската „Карфур“ – 209 млн. лв., на белгийската „Пикадили“ – 185 млн. лв., на холандската „ТМаркет“ – 125 млн. лв. ОБЩО ЗА 2011 г. ОТ ДЖОБОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ В КАСИТЕ НА ЧУЖДИТЕ ВЕРИГИ СА ВЛЕЗЛИ 2 МЛРД. И 894 МЛН. ЛВ. (бел.ред. – правописът е автентичен) Бедният българин храни богатите холандци, германци, белгийци и австрийци“, пише Сидеров v.2013.

Но през 2017 година, авторът на тези редове ни съобщава други цифри. „80 млн. лева бяха вложени през последните 12 месеца за изграждането на най-голямата складова база на Балканите, разположена към близкото до Ямбол село Кабиле“, уточнява материалът на телевизия „Алфа“ относно новооткрития обект на „Лидл“. А в интервюто пред репортер на телевизията, Сидеров v.2017 добавя:

 

„Успех пожелавам на центъра. Част от развитието на Ямбол е това, означава, че вече града няма да е последна буква на азбуката“.

„Успоредно с изграждането на базата, фирмата инвестира и във важни за местната общност проекти. Неоспорим е и социалният ефект“, научаваме още от материала. Телевизия „Алфа“ ни запознава и с мнението на областния управител за ямболска област Димитър Иванов. „Един инвеститор има необходимост от създаване на предпоставка за реализиране на своите инвестиции“.

Инвеститори? „Икономиката на България е поставена изцяло на колониална основа. Това означава, че всичко, което може да носи печалби, е в ръцете на чуждестранни компании. (…) Историята показва ясно, че у нас след 1990 година не е имало истински чужд инвеститор, а само търсачи на лесни и гарантирани печалби“, разказват ни обаче през 2013 година репортерите на телевизията във видео материала, изготвен по текста от „Планът Сидеров“.

 

 

Волен Сидеров разговоря с управителката на „Лидл България“ Милена Драгийска.

 

 

Но „Лидл“ през 2013-та няма нищо общо с „Лидл“ през 2017-та година!

 

Днес „жителите на Ямбол откриват нови възможности пред себе си и за нас това е очакване и занапред да се развива нашият град, нашият регион“, както подчертава пред „Алфа“ зам.-областният управител на Ямбол Христо Колев. В типичен за платените репортажи клипове, рекламният материал за „Лидл“ с участието на Сидеров по партийната му телевизия завършва с уточнението на репортера, че предстои покрай центъра да бъдат изградени и… кръстовище и локално платно! Ура!

 

За голяма изненада, оказва се, че макар още през 2013 година в своя прословут план Сидеров да посочва, че вериги като „Лидл“ залагат изцяло на чуждестранни стоки и да „ограбват“ родните производители „за сметка на собствените си високи печалби“, то днес лидерът на „Атака“ тепърва ще „проучва“ практиките на веригите.

 

„Аз проучвам в момента опита на Франция в това отношение, знам че там има законодателни норми, които задължават подобни вериги, подобни магазини, да се снабдяват преимуществено с хранително-вкусови продукти от региона, което пък би раздвижило много селскостопанското производство“, обяснява ни далеч по-смирено Сидеров.

 

В ролята си на управляващ страната заедно с коалиционния си партньор Бойко Борисов, лидерът на „Атака“ вече е и далеч по-готов за срещи – например със същата онази шефка на „Лидл“ за България Милена Драгийска, от която партийният вестник се възмущава само преди няколко години.

„Запознахме се с директора за цяла България, госпожа Драгийска, ще се видим в София с нея, ще говоря какво може да се направи извън законодателството, защото все пак то е по-тежка форма. Какво би могло като инициатива на фирмата и в това отношение“, обяснява ни подобрената версия на белокосия политик.

 

Така се оказва, че ако преди няколко години той е написал цял план за управление, според който чуждите вериги като „Лидл“ източват и ограбват България, то днес той се среща с директорите им, за да обсъдят „какво може да се направи извън законодателството, като инициатива на фирмата“.

 

Сидеров v. 2013 има далеч по-радикални идеи: „Няма сектор у нас, който носи добра печалба и не е в чужди ръце. Всички чужди фирми – държавни или частни, изнасят печалбата навън, не влагат нищо в България, съкращават работни места, плащат 10-20 пъти по-ниски заплати, отколкото в ЕС, и постоянно вдигат цените на стоките и услугите вътре в страната. Всеки ден, когато пазарувате от супермаркет, вие давате 99 стотинки от всеки свой лев на чужда фирма, която ги изнася. Сто процента от храните и лекарствата, които купувате, са вносни, и с всяка покупка вие правите чуждата фирма производител по-богата и внасяте в чуждите осигурителни фондове своите левчета. Не се чудете защо вашите пенсии са ниски. Защото плащате на половин Европа високите пенсии и субсидирате чужди икономики и банки. Не се чудете защо в България заплащането на труда е 8-10 пъти по ниско от средноевропейското.

ДА, ПРАВИ СТЕ, ТОВА НЕ Е СПРАВЕДЛИВО! НЕ Е ЧЕСТНО!

Да, макар и късно, но го разбрахте и отново изправарихте интелектуалния и политическия ни елит, който все още не смее да изрече истината или не може да я види, вгледан в пъпа си. Осъзнахте, че това не е пазарна икономика, демокрация и преход към по-добър живот. Това е колонизация, икономическо робство и път към унищожаването на България“, пише Волен Сидеров в своя план.

 

И завършва така добре, че ще си позволим да използваме неговият финал и за свой: БЪЛГАРИ, НЕ ПУСКАЙТЕ В ПОЛИТИКАТА ТЕЗИ, КОИТО ВИ ОГРАБИХА! НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЕЗИ ХОРА И ТЕХНИТЕ ПАРТИИ! СЪБИРАЙТЕ ДАННИ ЗА ТЕХНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ КЪМ БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЕДИН ДЕН!“

 

 

Станете почитател на Класа