Няма чистка в БСП, това е стандартна процедура

"Ще успеем с подготовката и ще реализираме силно председателство на ЕС" - каза Деница Златева от БСП, заместник-председател на партията и бивш вицепремиер в служебното правителство по европредседателството. Тя участва в сутрешния блок на Btv.

 

Относно отказа да остане в кабинета на Бойко Борисов тя заяви, че това решение не е взето еднолично, а заради нейната партийна принадлежност и факта, че БСП реши да не участва в правителството на ГЕРБ по никакъв начин.

 

За смените в ръководството на БСП по предложение на Нинова, които предизвикаха оживени дискусии, Златева заяви, че това е практика и всеки председател на левицата има право да реши кои хора да покани за членове на изпълнителното бюро.

 

Освободени са петима депутати: Красимир Янков, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов и Весела Лечева. Доброволно ще го напусне и Кирил Добрев. Стефан Данаилов, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев и Крум Зарков, които са в парламента, остават в изпълнителното бюро.

 

"Това е своеобразен мост между парламентарната група и оперативното ръководство" - заяви Златева, като добави, че те са "на ключови позиции в НС".

 

Новите членове на бюрото са Владимир Москов, Апостол Димитров и Атанаска Тенева, която ще представлява пловдивската партийна организация на мястото на напусналия със скандал Георги Гергов.

 

Според Златева става дума "за стандартна процедура", в която няма нищо "скандално".

 

"От избирането на Нинова начело на  БСП, когато имахме 10% подкрепа, спечелихме със силен кандидат президентските избори, а на парламентарните имахме удвоен брой на депутатите и близо 1 милион гласа". "Нека да оценяваме ръководството по действията му" - завърши Златева.

Станете почитател на Класа