Волен Сидеров подписа с удоволствие условието за евроатлантическата позиция на България.

Нинова и БСП не могат да преживеят резултатите от изборите. Оказва с, че колегите не са искали промяна, а подмяна, което е видно от жлъчните им коментари по повод нашата управленска програма. Това заяви пред Нова телевизия бившият финансов министър Владислав Горанов.

 

„Имахме изключително тежък дебат с колегите от Обединените патриоти за увеличение на заплати и пенсии. С промените, които предвиждаме, предлагаме минималната пенсия да се увеличи за тези, които са работили, а не социалните пенсии, които се дават за възраст“, разясни Горанов.

 

Минахме през избори, които никой не оспорва, че излъчиха ГЕРБ като най-голямата партия. 315 000 души подкрепихме патриотичния фронт. Още през кампанията коментирахме, че точно тази формация, заедно с Реформаторите, са най-вероятните ни коалиционни партньори. Явно Корнелия Нинова и БСП не успяват да преживеят изборните резултати. Вчера не спряха да коментират програмата с жлъч и нервност. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият министър на финансите Владислав Горанов.

 

„Дебатът за пенсиите беше много тежък. Наясно сме, че осигурителната система е с точно пропорции и параметри и всяко разместване в нейната структура са сложни“, каза Горанов и заяви, че увеличението ще бъде за минималната пенсия, т.е. за хора, които са работили, а не за такива, които не са внасяли осигуровки. „Те получават социална пенсия и нямат нищо общо“, добави той.

 

„Патриотите искаха изпреварващо нарастване на всички пенсии. Това е много благородно, но невъзможно. Цената на едно такова увеличение, на всички пенсии, се измерва в стотици милиони. Това, което ние сме коментирали за увеличението на минималната пенсия се оценява около 300 милиона за една цяла година“, каза икономистът.

 

„Важно за данъчната система  е да се каже, че една от големите новини е, че успяхме да наложим на нашите колеги това, че данъците няма да бъдат променени. Имаше дебат за доходите на физическите лица заради програма на някои от партиите в Обединени патриоти, но решихме да няма повишаване“, заяви Горанов.

 

„Волен Сидеров изглежда балансиран и предвидим. Има голям опит, имайки предвид, че от 2005 година винаги е в парламента. Имаме опит в комуникацията с него. Имаме доверие на патриотичните формации“, завърши Горанов.

 

„Заплатите на учителите ще се удвоят до 2021 година. Това повишение ще стане стъпаловидно, няма как да стане изведнъж още от догодина например“, заяви той.

 

Според Горанов между 20 и 30% от инвалидите всъщност не са с увреждания. Той заяви, че хората ще трябва да минат през нови прегледи за констатиране на инвалидността им, но не всички. „Тези, които например нямат крайник или са със изразени увреждания, няма да ходят на преглед“, призна той.

 

„Не са водени разговори дали да съм вицепремиер. Ако ми бъде предложено отново да поема министерство на финансите, бих се съгласил. Все пак според мен не е удачно министърът в този сектор да бъде и вицепремиер“, каза той.

 

Горанов коментира и темата дали е удачно господин Каракачанов трябва да бъде вицепремиер. „Те трябва да влязат със свои представители в изпълнителната власт. Дали ще е Каракачанов или друг, няма значение. Той изглежда вероятен участник в изпълнителната власт. Нормално е да имат вицепремиер, имайки предвид тежестта им в коалицията. Все пак подчертавам, че това е моето мнение. Тези неща ще бъдат обсъдени след великденските празници“, завърши той.

 

ВИДЕА: https://www.facebook.com/originaltolerast/videos/379577245733330/

             https://www.facebook.com/1014837108660108/videos/1076997299110755/

Станете почитател на Класа