Защо моите другари не реагират? Да не би да са от „eдин дол дренки“ с Онези?!

«Мъдрият български народ в такива случаи казва «от един дол дренки»

 

 

 

 

Не се учудвам от изявленията на бившия външен министър Даниел Митов. Но макар настоящият служебен министър да е от същия дол дренка, все пак с голяма изненада научих, че официалната позиция на държавата ни по повод на ракетния удар на САЩ по сирийското летище Сейла изразява целокупната позиция на всички българи и приема въздушните удари на въоръжените сили на САЩ като част от усилията за решаването на проблема с химическите оръжия в Сирия».

 

Това заявява бившият депутат от БСП Георги Божинов по повод позицията на Министерството на външните работи за ракетния удар на САЩ в Сирия и липсата на други коментари на политически сили.

 

Божинов допълва, че «позицията на българското външно министерство е и дипломатически несъстоятелна, защото в нея има три взаимно изключващи се изречения — от една страна подкрепят удара, от друга страна ще проверяват обстоятелствата, от една страна приемат удара, от друга са за мирно решаване на проблема»… «Коя е истината», пита се ексдепутатът.

 

«Разграничавам се и не желая да се говори от мое име. Не смятам, че преди изясняването на обстоятелствата може нещо да се приема само на доверие, защото така е наредил или внушил някой. По същия начин реагирах и когато някогашният външен министър Соломон Паси с искрени сълзи твърдеше една лъжа от трибуната на Народното събрание за наличието на отровни бойни вещества в една държава», заявява още Божинов.

 

«Така реагирам аз и се учудвам, че моите другари не реагират. Външната политика на България и позициите на държавата ни не могат да се градят на непроверени факти. Защото цяла поредица външни министри на България май са все от същия дол дренки.»

Станете почитател на Класа