Геновева Петрова: БСП гледат към Русия, а ГЕРБ към Брюксел

Има съществени разлики в посланията на двете основни партии- ГЕРБ и БСП. Приоритетите на двете политически сили се различават коренно. Докато ГЕРБ продължават да отстояват евроатлантическата ориентация, при БСП се чуват немалко гласове за ревизия на санкциите срещу Русия, въпреки че това е официална позиция на Брюксел. Това са две линии, от които българите ще трябва да изберат една на изборите. Това каза в студиото на БНТ Геновева Петрова от Алфа Рисърч.

 

„Спорът между ГЕРБ и БСП съществува, откакто партията на Бойко Борисов е на политическата сцена, нека си спомним само управлението на Пламен Орешарски. Да, БСП преживя сериозна криза, но никога не е слизала от сцената”, допълни социоложката.

 

Тя съобщи, че все още предизборната програма на социалистите не е публикувана и така е трудно да се правят заключения накъде ще върви тази партия след изборите. „Голяма част от обществото очаква и предпочита да има дясноцентристко управление на страната, това показват нашите сондажи”, посочи социоложката.

 

Според нея, при толкова щедри обещания на партиите преди изборите, няма как всички те да бъдат изпълнени и със сигурност ще има разочарование сред избирателите. „Ако патриотите сега поемат позицията на ДПС като балансьор, който получава повече реална власт, отколкото е електоралната му тежест, това няма да е добре за тях”, смята Петрова.

Станете почитател на Класа