Най-четени статии:

от нета

Виктор Николаев се заяжда с Мая Манолова за мажоритарния вот с вехти цитати!

Два милиона 509 хиляди казаха "да" за смяна на системата и искат тя да е мажоритарна. Факт е, че 12 000 не стигнаха, за да го направи реален. Това заяви в ефира на Нова телевизия омбудсмана Мая Манолова.
"Аз съм омбудсман и защитавам гражданите. Хората не могат сами да си напишат закона и да го внесат в парламента", каза тя.

"Не искам да говоря от името на партиите или да поставям оценки. Аз подпомогнах работата им. Сега не е като с референдума иницииран от Президентът. Той внесе искане за референдум с 3 въпроса. "Искате ли ЧАСТ от народните представители да се избират мажоритарно". Още тогава казах, че не е ясно дори колко от депутатите иска да бъдат избирани мажоритарно. Разликата между неговия въпрос и поставеният сега е огромна, призна още тя.
 

"Имаме недвусмислен вот на хората, които са казали какво искат. Винаги в моята политическа биография съм била за въвеждане на мажоритарност. Преференцията беше въведена по мое настояване и гласуването ми в зала беше "за" задължителното гласуване и "за" смесена система, заяви Манолова.

Изобщо не искам да се представям цялата в бяло. Била съм 10 години в парламента, Казвам просто, че винаги съм била за мажоритарност. Когато писахме законопроект аз настоявах за смесената система", изнервено поде Манолова. Тя бе видимо раздразнена от Виктор Николаев, който не спираше да й чете нейни думи от преди време, когато бившото "острие" на БСП не е искала абсолютна мажоритарна система. 
 

Манолова се разгневи, започна бурно да жестикулира и да обяснява, че просто в момента иска да уважи волята на хората.

"Между информационно затъмнение и популизъм, избирам популизмът. Аз вече нямам партия, заставам зад вота на гражданите. Да в различна роля съм и имам ангажимент да адвокатствам на гражданите. Партиите не проведоха информационна кампания. Моят ангажимент е просто да подкрепя хората. Вече няма смисъл какво мисля аз, това, което в момента правя, е да преведа волята на избирателите на разбираем език. В крайна сметка решението е на групите в парламента. Ако партиите там ги е страх и бягат от отговорност, аз моята отговорност си я нося", разясни на разбираем за Николаев език Манолова.
 

Станете почитател на Класа