Ген. Михо Михов посочи най-голямата грешка на Ненчев в отношението му към Русия

Не ми е приятно да научавам за арести на министри. Като председател на Комисията по отбрана съм силно смутен от задържането и обвиненията, които се повдигат към министри. Това разколебава военнослужещите, коментира депутатът от АБВ ген. Михо Михов.

Той припомни, че Комисията по отбрана в парламента 2-3 пъти е изслушвала министър Ненчев по идеята Полша да поеме ремонта на двигателите. Бяхме силно респектирани, АБВ не гласувахме „за” този проект в пленарна зала.

„Считам, че още в самото начало, с доклада, който прокуратурата публикува, МО не си взе поука да поправи действията си. Още в началото на лятото прокуратурата предупреди. Тези неща бяха известни. Сега те се материализираха в обвинения”, каза ген. Михов пред bTV.
 
Според него политическите ходове не се правят с военно-технически средства. „Политическото разграничаване от Русия е един коридор, но военно-техническото обезпечение е друга тема и министър Ненчев трябваше да го спази заедно с висшите военни около него”, посочи той.

Ген. Михо Михов каза още, че между военния министър и ген. Румен Радев са се разменили тежки думи, но, по думите ми, те нямат нищо общо с обвинението, с което Ненчев се е сдобил след избора на генерала за държавен глава.

„АБВ не е загубила от това, че не е подкрепила ген. Радев. Чухме се с Радев, аз го поздравих. Това е нашият бъдещ президент”, каза още ген. Михов.

Попитан дали АБВ ще се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, депутатът заяви, че е добре да има една лявоцентристка патриотична коалиция. „Никога не е затваряна вратата към БСП”, каза в заключение той.

Станете почитател на Класа