Велизар Енчев: Принцесата на властта и царят на чалгата ли управляват България ? Мая и Слави ли ще пишат изборната Конституция ?

Втори ден Корнелия Нинова не коментира действията на Мая Манолова, която се изживява като адвокат на Инициативния комитет за референдума.

Преди две седмици Нинова заяви в НС, че подкрепя мажоритарния вот, но с корекции. Оттогава ни звук, ни стон. Мълчанието на шефа на БСП, 48 часа след внасянето на законопроекта на Манолова за мажоритарен избор в два тура, който изцяло е в интерес на ГЕРБ и БСП, означава, че има тайна договорка между двете партийни централи. 


Някой допуска ли, че Нинова не е в течение на действията на омбудсмана, след като дясната й ръка в Народното събрание е Ангел Найденов – съпруг на Мая Манолова?


Пред очите ни се разиграва долнопробен спектакъл за овладяване на законодателната власт чрез мажоритарния вот. Целта е налагане на американската политическа система – в Камарата на представителите и в Сената има само републиканци и демократи. Е, и някой-друг независим конгресмен и сенатор, прескочил демократическото магаре и републиканския слон, оцветява щатския пейзаж.


Двупартиен парламент ли искате, граждани на България?


Това ли искате: Да ви мачкат през четири години ордите на Борисов и Корнелия, а вие да духате супата и вечер да пляскате с ръце на цинизмите на гологлавия шоумен, играещ ролята на Ван Дер Лубе – подпалвачът на Райхстага?


Слави запали пожар, който ще изпепели парламентарната демокрация и ще възцари герберско-бесепарска диктатура. Що за народ е този, който аплодира безумията на принцесата на властта и царя на чалгата?


Народ, който спи, когато трябва да крещи, заслужава съдбата си да е яхан от мутри и мутреси.

Станете почитател на Класа