Лавров за политическото взаиморазбиране между Путин и Тръмп

Министърът на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров, смята, че между руския държавен глава Владимир Путин и новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп има политическо взаиморазбиране. Това заяви главата на външнополитическото ведомство по време на срещата на високо равнище на държавите от Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (APEC).

» Състоя се професионално — делови разговор по мъжки. Президентите обсъдиха по телефона общото състояние на нашите отношения, както от гледна точка на двустранното сътрудничество, така и в светлината на взаимодействие в решаването на глобалните и регионални проблеми. При тях еднозначно има присъствие на политически настрой за изграждане на добър контакт »,- отбеляза руският външен министър.

Според думите на Сергей Лавров, лидерите на двете супердържави са констатирали факта, че сегашното състояние на руско-американските отношения е «по-лошо от всякога».

Телефонният разговор между Владимир Путин и Доналд Тръмп се състоя на 14 ноември, като по думите на помощника на президента на Русия Юрий Ушаков, разговорът е продължил около половин час. Страните са изразило готовност за сътрудничество, подкрепяйки тезата за необходимостта от обединяването на усилия в борбата с международния тероризъм и екстремизъм.

Изборите за президент на САЩ се проведоха на 8 ноември. Кандидатът на републиканците Доналд Тръмп спечели убедително пред Хилари Клинтън, събирайки 290 гласа при минимум 270. Инаугурация на новият американски президент е насрочена за 20 януари 2017 година.

Станете почитател на Класа