Хекимян скъса нервите на Нинова! Тя проговори ще иска ли БСП предсрочни избори и дали има подкрепа от ДПС

За нас по-важни са изборите на 13, тогава ми задайте пак същия въпрос. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод дали ще поиска оставка на правителството в ефира на bTV. Нека г-н Борисов да си вземе решението и да си поеме отговорността, каза още тя.

„Готови сме за предсрочни избори, не се притесняваме от тях. Искаме да мине тази седмица, да минат президентските избори и тогава ще говорим за това. „, каза още лидерът на БСП.

 „Нямам съмнение, че ще победим на втори тур. Истината е, че БСП прояви мъдростта да издигне кандидат, който да обедини хората, да отстоява националния интерес. Не толкова партийно оцветен, колкото родолюбец и българин”, описа Нинова ген. Радев.

Що се отнася до това дали ДПС подкрепят БСП, тя заяви: „Това е една от лъжите. Гледам резултатите в Турция от 5 секции в Бурса, г-жа Цачева бия в 3, г-н Радев има 32 гласа.  Не сме водили разговори с ДПС за първия тур, няма да водим разговори за втори тур. Аз в нощта на изборите не чух, че те подкрепят г-н Радев. Аз отговарям за позицията на БСП и тя е, че няма да търсим подкрепа от политически лидери и партийни централи”, коментира Нинова. 

Тя отново разказа, за срещата с Румен Радев, когато му е предложила да се кандидатира за президент. „Той ме попита какво очаквате от мен. Казах му да служи на България и той посочи, че цял живот той е правил това и няма проблем да е продължи да го прави. Той трябва да слуша само националния интерес и чувството си за отговорност”, обясни Нинова.

Не става въпрос ГЕРБ е силен, ние – не. Трябва да се промени политиката. Социолозите показват, че в последните 3 месеца БСП има ръст.

Не съм спала в последните месеци, кампанията беше много натоварена.

Това е най-тягостното изречение, което съм чувала и съм взела решение за себе си никога да не го допускам. "Виждаме ви само по изборите”.

Тя посочи още, че няма вариант да се състави правителство с ГЕРБ.

Хекимян успя да я изнерви в края на разговора. Докато тя обясняваше, че трябва да си последователен политик, водещият я захапа дали ще е последователно да се състави едно правителство с ДПС. Нинова обаче се сопна: "Не отговарям сега на такива въпроси".

Станете почитател на Класа