Цветанов: Можем да победим във всяка една игра, независимо кой е правил правилата

Парламентарната група и ПП ГЕРБ никога не се е стремяла да променя правилата на играта, защото можем да победим във всяка една игра, независимо кой е правил правилата. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител и председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

Изказването на председателя на ПГ на ГЕРБ бе лично обяснение след изказване на независимия народен представител Велизар Енчев, който заяви, че важните решения в парламента не се вземат в пленарна зала, а в кабинета на председателя му Цецка Цачева, по време на дебатите по промените в Изборния кодекс, които предвиждат предизборната кампания да бъде намалена от 30 на 21 дни, цитиран от „Фокус".

 

„43-то Народно събрание се различава от всички останали през последните 25 години с това, че народните представители и парламентарните групи се стремят да постигнат консенсус по текстове, за да ограничим възможността на популизма

 

За нас е изключително важно да има стабилност в държавата и всички ние сме свидетели, че през последните няколко дни имаше толкова много интерпретации и внушения, които бяха направени в публичното пространство за текстовете на изборния кодекс и които бяха неверни", посочи Цветанов.

 

„Ние участвахме на избори, когато бяха направените промените в Изборния кодекс „Мая Манолова". Знаете, че и 2009 година, когато беше въведен мажоритарният елемент, също ГЕРБ успя да спечели и да имаме първи резултат. Винаги сме смятали, че когато има консенсус можем да бъдем много по-продуктивни и да вдигнем авторите на Народното събрание", допълни Цветанов.

Станете почитател на Класа