Цветан Цветанов е емоционално и психически равновесно разклатен

Цветан Цветанов в искова молба до СГС срещу „Галерия":

ЕМОЦИОНАЛНО-ПСИХИЧЕСКОТО МИ РАВНОВЕСИЕ E РАЗКЛАТЕНО!

Всички се обърнали срещу него – приятели, колеги и познати

Цветан Генчев Цветанов е завел искова молба до Софийския градски съд (СГС) срещу акционерното дружество, което издава „Галерия". Повод да се възбуди е статия във вестника ни от 16 март под заглавие „Какво свързва „Агромах" с Цветанов". Бившият вицепремиер обяснява, че емоционално-психическото му равновесие е разклатено. „Към мен, поради характера на написаното в статията, беше създадено силно негативно отношение сред колегите, приятелите и познатите ми. Бях сериозно дискредитиран и злепоставен, което повлия на психическото ми равновесие и на самочувствието ми в обществото", жалва се Цветанов до съдиите, за част от които преди 6 години казваше, че са корумпирани, и обяви, че тръгва да ги ловува.


Емоционалният срив, който го застига, прави собственика на верига от апартаменти в столичния квартал „Изгрев" обществено опасен. Когато един човек признава, че психически е разклатен, неговата работа съвсем не е в парламента, където на всичкото отгоре оглавява една от най-важните комисии – тази по вътрешна сигурност. Според чл. 3 от правилника за работа на тази комисия тя упражнява своите правомощия в областите, свързани със защитата на сигурността на личността и обществото, основните права и свободи на българските граждани, на държавните граници, териториалната цялост, националния суверенитет и независимостта на страната в съответствие с Конституцията и законите на Република България и Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Когато толкова важна комисия е в ръцете на емоционално и психически неуравновесен човек какъвто е Цветанов, значи, че суверенитетът и териториалната цялост на България са изложени на опасност.


Успоредно с това, на пряко подчинение на Цветанов е най-голямата парламентарна група в Народното събрание, без която трудно може да мине закон. Това е причината „Галерия" да алармира компетентните органи, че важни структури в държавата са поверени на човек, който в официален документ признава, че не се чувства добре психически. „Трудно ми е с думи да опиша как се отрази на емоционалното ми и психическо състояние написаното в издавания от ответника вестник, както и отзвукът от статията и коментара в обществото, сред приятелите, познатите и роднините ми, рефлектиращ в отношението им към мен, както и в себеоценката ми, самочувствието и емоционално-психическото ми равновесие", пише Цветанов.


Ние от „Галерия" нямаме основание да се съмняваме в думите на Цветанов за психическото му равновесие, но не сме забелязали иначе да е загубил своята откровена и непринудена веселост. Само три седмици след като се е почувствал емоционално и психически сринат, Цветанов шумно отпразнува 51-вия си рожден ден в парламента, демонстрирайки добро настроение. Неговите подчинени от парламентарната група на ГЕРБ пък изпратиха трогателно писмо до шефката на Народното събрание Цецка Цачева с молба Цветанов да бъде освободен от парламентарното заседание на 8 април. В писмото Цецо е оприличен на летящ апостол, който имал „системен недостиг на време за близките на сърцето му хора".

СПЕСТЯВА ЗА НОВИ ИМОТИ

Парите от иска срещу вестника ще му стигнат за 10 кв. метра от апартамент в „Изток"

Цветан Цветанов, който като фокусник вади апартаментите и имотите от ръкава си, очевидно е решил да събира и да спестява пари за нов имот. Искът му срещу „Галерия" е за 30 хил. лева. За тази сума собственикът на верига от 6 апартамента може да си купи около 10 квадратни метра жилищна площ в любимия си елитен квартал на столицата – „Изгрев". За Цветан Цветанов, чието име завинаги ще остане в историята на МВР като символ на незаконното подслушване на министри, политици, президент, бизнесмени и журналисти, е много важно да има документи за законно придобити доходи. Така ще може да обогатява колекцията си от жилища, без да се притеснява от проверки на НАП.

Преди няколко години несъответствие между декларирани доходи и разходи беше на път да развенчае мита за скромния и хрисим чиновник от МВР, който спестявал за материалното благополучие на родата. Тогавашният шеф на НАП обаче Красимир Стефанов потули скандала и после за награда стана депутат от ГЕРБ. Начинът на придобиване на имотите и сумите, които са плащани за тях, бяха в основата на аферата.

Припомняме, че двата най-баровски апартамента на Цветанов в „Изгрев" стрували четвърт милион лева и са строени от кума му Тодор Бояджиев, чието име гръмна в скандала „Дюнигейт". Другата перла в короната от имоти е триетажната къща (най-вероятно по етаж зестра за всяка дъщеря) в село Шума.

Станете почитател на Класа