Миков:Парите от дълга се влагат в неща, където няма възвращаемост

Има и други големи играчи, които са близо до властта. Това каза във вторник пред бТВ лидерът на БСП Михаил Миков по повод на изказването на премиера, че скандалният депутат от ДПС Делян Пеевски си отива.

На въпрос дали наистина народният представител напуска страната, както обяви Борисов, председателят на левицата каза: “Не знам, трябва да питате Пеевски. Не съм забелязал засега да напуска страната или поне няма официално изявление по този въпрос. Не бих искал да коментирам отделно поведение, големият въпрос е накъде върви България“, каза Миков. 

"Има и други големи играчи, освен Пеевски, например Кирил Домусчиев, които са близко до властта, които получават обществени поръчки – очевидно е, че държавата, в лицето на премиера, е тази, която разпределя порциите“, обясни Миков, правейки препратка към символното изявление на Ахмед Доган, че той е инструментът на властта, който разпределя порциите. 

Соцлидерът коментира и спирането на обществените поръчки.  “Става въпрос на преразпределение и стряскане от невъзможността да се плаща по тях. Става въпрос за изчерпване на възможностите външния дълг, натоварване, което ни тласка към дългова спирала . Външният дълг се влага за неща, които не носят възвръщаемост“, каза той.

Станете почитател на Класа