ГЕРБ ще бойкотира парламента до оставка на Орешарски

След "Атака" и ГЕРБ обяви, че няма да участва в работата на Народното събрание докато не бъде внесена оставката на кабинета на Пламен Орешарски. В четвъртък депутатите от ГЕРБ отказаха да се регистрират и така отново не се събра кворум и заседанието на парламента пропадна.

"Няма да ни подмамят – тези опорни точки и тези лъжи повече няма да ги търпя и да ни приписват ту към едните, ту към другите. "Атака" влезе, направи им Закона за Сметната палата, този безумен Закон за МВР и сега се изнизват по търлъци. БСП мислят, че ние ще им правим кворума и дезертират от парламента", заяви лидерът на партията Бойко Борисов.

"Нали виждате заглавията на вестниците? ГЕРБ и ДПС срещу БСП. Те се "целиваха" една година, както казваше баба на "Орлов мост", сега за една седмица да им отнесем всички пасиви, да си отидат и толкоз", каза още Борисов. Само ден по-рано той обясни, че ГЕРБ ще участват в заседания, стига дневният ред да е този, за който са се разбрали на председателски съвет. "Излъгаха" е точната дума, защото при консултациите при президента ясно и точно се разбрахме, че всички подкрепяме предложенията на БНБ. Те гласували "въздържал се" на комисия. Сиреч и тук се правят на интересни. Второ, гласувахме и казахме, че никой нищо няма да говори за банките. Те всеки ден ни атакуват", каза още Борисов. Цецка Цачева разясни от своя страна, че депутатите от партията все пак ще ходят в парламента, но няма да осигуряват кворум до оставката на кабинета.

Станете почитател на Класа