Миков: Ако се налага, ще свикам извънредно заседание на парламента

Поддържам постоянна връзка с министър-председателя, вицепремиера, с министрите, които са във Варна на място, в наводнените краища на България, в Търново, в Добрич.

Ако се наложи по някакъв повод Народното събрание да взема някакви решения от извънреден характер, ще си позволя да свикам извънредно заседание. Засега няма необходимост, адекватно се реагира, службите, пожарна, полиция, Гражданска защита са на място. Пред стихията всички трябва да бъдем по-обединени.

Това заяви председателят на парламента Михаил Миков, цитиран от БНР.

Народното събрание няма да заседава в петък, тъй като депутатите не можаха да съберат кворум.

Парламентът почете с едноминутно мълчание паметта на жертвите от бедствието във Варна. Михаил Миков коментира, че дори и днешният тежък ден за България не е успял да сплоти народните представители.

"Бихме искали да се обърнем с апел към всички служби, застрахователни компании, които имат отношение към пострадалите райони, да проявят разбиране и бързи действия. Още се търси много спешна намеса и помощ от страна на полицията за преодоляване на тежките последици", посочи депутатът от БСП Атанас Мерджанов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че в такива ситуации трябва да се помага на хората, а не да има размяна на обвинения, като изрази критика към кмета на Варна Иван Портних.

Според лидера на "Атака" Волен Сидеров трагедията в морската столица е причинена от незаконните ромски постройки, които са стеснили дерето и са спомогнали на приливната вълна.

"Прокуратурата я призовавам най-после някой да застане, да бъде отговорен, когато има човешки животи отнети. Кметът на Варна трябва да застане на съд", категоричен бе Сидеров.

Заместник-председателят на народното събрание и депутат от ДПС Алиосман Имамов коментира, че на фона на трагедията не е нужно да има непремерени политически изказвания. "Природните бедствия не зависят от партии и от това кой е на власт", каза Имамов.

 

Станете почитател на Класа