Гуцанов: Не успяваме да покажем какво точно правим

„Не успяваме добре да покажем какво точно правим или с други думи не успяваме да продадем добре това, което вършим, което е голям проблем за левицата и БСП. (…) Това е наша грешка през последните 20 години“. Това заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов по БНТ. Според него няма как хората да не са разбрали какво вършат управляващите, а явно то не е обяснено разлираемо и „което е по-лошото, че три пъти вече по време на евроизбори, ние допускаме една и съща грешка – явно не успяваме да се поучим от това как да се държим по време на евровот и да вдигнем подкрепата си по време на гласуване за евроизбори“.

Гуцанов е категоричен, че грешката е на ръководството на БСП, но на въпрос дали трябва лидерът на БСП Сергей Станишев да подаде оставка, левият депутат отговори: „В момента не трябва да се говори за оставка на лидера, а много внимателно да се преценят всички елементи и предпоставки как се случи цялата тази ситуация, защо тя се повтаря и чак тогава да се пристъпи към следващи действия“.

Борислав Гуцанов коментира и темата за проекта АБВ. По думите му, АБВ винаги ще бъде проблем на БСП, докато формацията на Първанов не приключи своята дейност в политическото пространство, „но мисля, че те нямат дълъг живот“, защото разчитат на хора, които преди това са били в други подобни леви проекти, не са си намерили мястото и сега пробват пак.

Гуцанов изтъкна като факт, според него, че на тези избори АБВ са успели да помогнат на основния политически опонент на БСП – ГЕРБ.

Станете почитател на Класа