Иво Прокопиев и неговите медии въведоха медийния рекет и така наречената корпоративна журналистика

Стояна Георгиева тази сутрин по бТВ каза, че "Америка за България" подпомага независими медии. Ако под независими разбира онези, които прокарват интересите за шистов газ, може и да й повярваме. Всички други били зависими. Гостува по повод гафа на Иво Прокопиев и лъже от името на независимата журналистика.

Иво Прокопиев нямал влияние в ЕК и написал просто един анализ. А тя работата лъсна, защото Кристалина Георгиева, Иво Прокопиев и ГЕРБ играят в синхрон, за да дискредитират това правителство, за да се доберат до властта. Пак ще повторя, че не намирам това за скандал. Политиката е такава игра.

Скандал е, че опаковат личните си мераци като обективна истина и маскирани като гражданско движение за демокрация. Групировката на Иво Прокопиев воюва с групировката на Цветан Василев. Стояна и „Медиапул” са част от групировката на Иво, който заедно с покойния Емил Кюлев финансираше „Медиапул”, преди да го финансират лобистите за шистов газ, и не виждам защо се срамуват да го казват. Да се правят обаче на чисти и свободни е нахално. Да говорят срещу олигархията също.

Иво Прокопиев и неговите медии, които бяха направени професионално, въведоха медийния рекет и така наречената корпоративна журналистика. Още от времето на Костов те пускаха избирателно статии срещу Здравната каса, защото собственикът им не получи обществена поръчка, удряха избирателно министри, а накрая тръгнаха директно срещу Костов и се интегрираха с юпитата в новото управление на царя. Лидия Шулева беше любимката им. После Иво Прокопиев беше гъст със Станишев, когато червеният лидер стана премиер, а на втората година отиде в отбора на Първанов.

Беше забранил да се пишат коментари срещу президента. После се залепи за Борисов, а след това отиде уж завинаги в Сингапур. Когато пак му замириса на власт около служебното правителство на личния му приятел Плевнелиев, се върна скоропостижно. А през лятото се юрна да сваля с граждански протести и медиен натиск новоизбраното правителство.

Разликата между него и Цветан Василев е, че Василев изглежда по-добър бизнесмен - има сериозен бизнес, а не се занимава само с политическо брокерство и слугинаж на американското посолство, както е и по-добър политически играч. Двамата водят битка за влияние „Медиапул” и Стояна са част от страната на Прокопиев в тази битка. Играят мръсно и безскрупулно и това е добре да се знае.

Опорните им точки за ЕРП-тата са опорни точки в защита на крадци и ги хванаха по-бели гащи. Естествено, че това трябва да бъде употребено политически. То е политика.

Станете почитател на Класа