ГЕРБ внесе вота на недоверие

Депутатите от ГЕРБ внесоха по обед в деловодството на НС искане за вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски заради състоянието на сектор „Енергетика“ и проект за решение за свикване на извънредно заседание на парламента. Както е известно, в момента депутатите са във ваканция до провеждането на изборите за европейски парламент, насрочени за 25 май.
Веднага след внасянето на документите за вота четирима народни представители от ПГ на ГЕРБ дадоха брифинг.
Ръководството на Народното събрание е показало, че не само гази правилника за работа на Народното събрание, но и Конституцията. Улеснили сме го като сме внесли допълнително искане за извънредно заседание. Това каза при представянето на мотивите на вота Десислава Атанасова. Колегата й Данаил Кирилов допълни, че част от мотивите за вота, касаят състоянието на енергийните дружества, които се управляват непрозрачно и без визия за тяхното бъдеще.
Те са в ликвидна криза, свръхзадлъжнели са и системата е пред фалит, изтъкна Кирилов.
„Убедени сме, че ДКЕВР продължава да се използва като политическа бухалка. Хаосът е толкова голям, че гражданите са задължени да чуят този дебат, за да им е ясно, как тази система продължава да се поддържа чрез вземане на заеми. Популистко задържане на сега управляващите при цената на тока ще изиграе лоша шега на цялото население”, посочи Ивайло Московски.

Станете почитател на Класа