Пребиха шофьор на такси заради дълг

Шофьор на такси от София е бил отвлечен, пребит и ограбен край Монтана.

Четиримата бандити, извършили престъплението, вече са арестувани, съобщиха от полицията. Екшънът се е разиграл днес на шосето Берковица – Монтана, при разклона за СБА на входа на областния град.

В ареста са турският гражданин с адрес в София - Т.У., 36-годишният С.Б. от Костинброд, Х.К. на 40 години от столицата и съгражданинът му Н.К.

каза началникът на районното в Монтана Красимир Кирилов.

Жертвата – таксиметровият шофьор М.Й. бил нает от турчина за курс от София до Монтана.

Турчинът пък имал поръчка от роми в София, на които таксиджията дължал 12 бона. Целта на „операцията” била подставеният пътник да успее да прибере борча или да принуди таксиджията да прехвърли на кредиторите жилището си.

Турчинът имал пълна свобода на действие.

Той наел срещу заплащане двамата софиянци и кюстендилеца, за да му помогнат при изпълнението на поръчката.

Тримата мъже пътували след таксито със „Ситроен”. Двата автомобила преминали през прохода Петрохан, Берковица и малко преди да влязат в Монтана, турчинът, пътуващ в таксито, принудил шофьора да свие вляво край СБА. Таксиджията завил и спрял. Тогава отзад ги притиснал „Ситроен”-ът с другите трима.

Четиримата мъже извадили шофьора от колата и

с юмруци и ритници се опитали да го принудят да подпише документи за прехвърляне на жилището.

Случайни хора забелязали мелето и подали сигнал на 112. На мястото пристигнала полиция.
При обиск в „Ситроен”-а са открити 1,5 гр. хероин, сребърна монета, няколко мобилни телефона, документи, нотариални актове, декларации и пълномощни, подготвени за прехвърляне на недвижим имот, копия на личните документи на таксиджията, 3 хапчета „Симорон” и 5 мг. „Метадон”.

Полицаите прибрали петимата мъже и двете коли в районното.

 

Станете почитател на Класа