И ББЦ обявява курс към предсрочни избори след 25 май

След 25 май обявяваме курс към предсрочни избори.  Това обяви в предаването „Факторът Кошлуков“ на TV7 лидерът на партия „България без цензура“ (ББЦ) Николай Бареков, който в момента е на предизборна обиколка в Благоевград и областта.  "Нашите депутати ще напуснат Народното събрание и ще започнем протести“, каза още той. Първият от протестите ще бъде срещу областния управител Благоевград Муса Палев, който е от квотата на ДПС. След изборите събитията ще се развият по нашия сценарий, каза още лидерът на ББЦ. Според Николай Бареков няма друга възможност за излизане от кризата, освен предсрочни парламентарни избори. "Но те не могат да се случат с европейските, както иска Борисов. Оптималната за това дата е октомври. Нека парламентарният вот се състои тогава, за да може зимата да я посрещнем с едно правителство на Националното обединение. Иначе БСП и ДПС ще изиграят огромна авантюра, която ще плати българският народ, когато се отиде на избори през февруари-март, защото ще дойдат след тежка зима, изпълнена с катаклизми“, каза още политикът. Той коментира и искането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за парламентарен вот сега.  „Това е така, защото започва да му пари под краката заради международното разследване за "Кокаиновите крале",

каза председателят на ББЦ. „Старите политици имат провинциално мислене спрямо Европа. Те обещаха преди десетина години, че ще превърнат България от периферия на Европа в неин център, но се получи обратното – страната ни се превръща в европейско гето", добави още той. Според него дебатът у нас не е между ПЕС и ЕНП, защото в България те са в слаба позиция.

Алтернативата на цялото статукво сме ние. "България без цензура" се бори навсякъде с тези две партии и имено това прави дебатът в България политически малко по-различен, отколкото този в Европа", каза Николай Бареков.

Той бе категоричен, че посланията на партията са прости и отговарят на действителните проблеми на обществото.

„ Българите заслужаваме повече“ е посланието ни, а тезата ни е, че политиците ни измамиха българския народ и не договориха с Европейския съюз правила и шансове, които народът ни заслужава, каза Бареков.

Той припомни, че вместо това е унищожено земеделието и индустрията ни, а европейските фондове са изхарчени за магистрали, които не съществуват. „Всичко това накара чест от младите хора да напуснат страната, а тези, които оставаме, затъваме в едно гето, коментира политикът.

Николай Бареков заяви още, че Реформаторите няма да имат свой представител в Европейския парламент. 

 

„Реформаторският блок и Меглена Кунева не могат да са конкуренти на "България без цензура",

защото не съществуват в много населени места, освен в центъра на София“, каза лидерът на ББЦ.

Според него, в момента четири са големите партии, които биха влезли в новия европарламент, а ББЦ е единствената нова.

Станете почитател на Класа