Манолова: ГЕРБ продължава да саботира работата на НС

ГЕРБ продължава деструктивното си поведение - да пречи по всякакъв начин и да саботира работата на парламента. Днес трябва да се приемат изключително важни закони, като например закона за Черноморското крайбрежие, очакван от жителите на този регион и от всички български граждани". По този начин заместник-председателят на парламента Мая Манолова коментира проваленото заради липса на кворум заседание на Народното събрание.

"Този закон въвежда режим, като да направи невъзможно безобразието, което се е случвало в предишни мандати по отношение опазването на природата по Черноморското крайбрежие", обясни Манолова. Според нея ръководството на ГЕРБ в лицето на Бойко Борисов и бившия регионален министър Лиляна Павлова трябва да обяснят на хората от черноморските общини защо не желаят да бъде приет този закон. "Това е откровен саботаж на много важен за хората и природата закон", категорична бе Манолова. С днешното си поведение ГЕРБ са доказали, че се държат неуважително към парламента и собствената си работа, а освен това са показали как ще водят предизборната си кампания - с провокации и скандализиращо поведение. "Не мога да разбера с какви очи и с какво право застават пред камерите и говорят небивалици в опит да оправдаят нежеланието си да вършат онова, за което им се плаща заплата", обяви Манолова.

Тя потвърди, че със сигурност днешното провалено заседание ще доведе до извънредни такива, тъй като дневният ред е интензивен и се приемат закони, които са дългоочаквани от българските граждани, бизнес и земеделски производители.

"Предстои гласуване на Закона за подпомагане на земеделските производители, както и на Закона за обществените поръчки - това са много важни нормативни актове, които се очакват от месеци", посочи Мая Манолова. "Това влизане и излизане е унизително за хората, които имат достойнство и самочувствие от ГЕРБ. Не зная защо се поддават на тази команди - "влезте, излезте", това е обидно", обяви Манолова. На въпрос дали е разговаряла с ПГ на Атака зам.-председателят на парламента отвърна, че на този етап няма представа каква е причината за тяхното отсъствие, но всеки народен представител има ангажимент да бъде в Народното събрание в дните на редовни пленарни заседания.

Станете почитател на Класа