Липса на кворум отново провали заседание на парламента

Липса на кворум провали заседанието на парламента този четвъртък.

След 30-минутната почивка, обявена от председателя на Народното събрание Михаил Миков, отново в залата нямаше необходимия брой депутати за откриване на пленарния ден. Регистрираха се 107 народни представители.

Миков предупреди депутатите, че ще бъдат приложени финансовите правила.

"Ще си позволя да свиквам извънредни заседания, за да приемем програмата, която сме гласували", заяви той. Следващото заседание на Народното събрание е утре от 9.00 часа.

Вчера депутатите си гласуваха великденска ваканция от 17 април (четвъртък) до 26 април (събота).

По предложение на председателя на парламента Михаил Миков депутатите решиха последният им работен ден преди ваканцията да бъде следващата сряда – 16 април (сряда) и да почиват цялата седмица след Великден.

"ГЕРБ продължава деструктивното си поведение - да пречи по всякакъв начин и да саботира работата на парламента. Днес трябва да се приемат изключително важни закони, като например закона за Черноморското крайбрежие, очакван от жителите на този регион и от всички български граждани". По този начин заместник-председателят на парламента Мая Манолова коментира проваленото заради липса на кворум заседание на Народното събрание.

Станете почитател на Класа