Парламентът отхвърли ново искане за комисия по случая "Лясковец"

Предложение на ГЕРБ за създаване на комисия за проверка на полицейската операция в "Лясковец" отново не бе прието от народните представители тази сряда.
Красимир Ципов от ГЕРБ поиска прегласуване на предложението, което през миналата сряда отново бе отхвърлено от депутатите.

"Приключи проверката, извършена от МВР и има страшно много детайли, които не станаха ясни на българското общество", мотивира искането си за ново гласуване Ципов. От опозицията не са доволни, че отговорността за акцията е поета от служители на ниски нива и не е станало ясно как е планирана и реализирана полицейската операция, която завърши по трагичен начин.

Само чрез създаване на анкетна комисия българското общество ще получи отговори на всички интересуващи го въпроси по операцията в Лясковец, подчерта Ципов. Едва 72 депутати подкрепиха искането на ГЕРБ, 80 души гласуваха "против", а 16 се въздържаха.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отказа всякакъв коментар във връзка с вчерашното изслушване на Йордан Бонев, който обяви, че лидерът на ГЕРБ е "капарирал" 12 000 лева, за да има нахлуване в сградата на Народното събрание, за което е бил готов да плати 500 000 лева. /БГНЕС

Станете почитател на Класа