Бареков: С некадърната си политика Станишев връща ГЕРБ на власт

Не само г-н Тотев е проблемът на Пловдив, а и колаборацията на ГЕРБ с БСП. Във Варна проблемът е коалицията ГЕРБ – БСП – ДПС, начело на която е г-н Портних, а в Пловдив – ГЕРБ- БПС - Реформаторския блок, начело на която е кметът Иван Тотев. Това коментира лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред пловдивчани, събрали се на протест срещу градоначалника, предаде пресцентърът на ББЦ. "За последната една година, според статистиката, в Пловдив няма нито едно открито работно място за българските граждани до 30-годишна възраст и това се случва въпреки лъжите на Иван Тотев, че работи за младите хора", допълни Бареков. Той припомни, че миналата година по същото време в античния театър лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи едно нацистко изказване, заявявайки, че пенсионерите са изяли резерва."Събралите се тук са будната част на града, която се обърна срещу политическата мафия в лицето на Иван Тотев", заяви още лидерът на ББЦ пред гражданите на Пловдив. "Този площад не е бил пълен с толкова много хора от 1997 година. Тогава гражданите излязоха за да поискат оставката на Жан Виденов, който оказа се, че дори не е и крадлив. Ето ни отново тук и ние казваме само едно: "Оставка", посочи лидерът на "България без цензура".

"Заради лошата политика на Сергей Станишев и неговите заигравания с ДПС, той прави така, че да върне на власт Борисов. Заради това съм готов на дебат с него, обясни Бареков. Според него в България има само 4 партии и това го доказват всички социологически проучвания - това са ГЕРБ, БСП, ДПС и "България без цензура". Бареков посъветва хората да не гласуват за другите партии, тъй като гласът им би потънал.Дал съм кмета на Пловдив на прокуратурата. Ако тя не се задейства и не стигне до край, тогава ще го сторим ние на 25 май с ваша подкрепа. Когато спечелим изборите, нашите депутати ще напуснат Народното събрание и ще предизвикаме предсрочен парламентарен вот. Тогава кметът Тотев ще бъде един от първите, които ще попаднат под ударите на „Чисти ръце“, обясни лидерът на ББЦ. "Към вас и пловдивския офис имам една заръка: Гответе се за избори, защото следващият кмет на Пловдив ще бъде от "България без цензура"!, каза Бареков. Според него градоначалникът Тотев е дошъл на власт с обещание, че ще бъде кмет на младите хора. Фактите обаче говорят, че това не се е случило. В момента всеки трети човек на възраст до 30 години е без работа. Такива цифри няма никъде в Европа, мотивира се Бареков."Ето защо аз съм се запътил към политиката. Ние сме за нови работни места, повишаване поне с 20% пенсиите на възрастните хора и безплатно лечение за децата. Но старите партии си мислят, че като насрочат изборите за 25 май, младите хора ще забравят да гласуват, защото ще бъдат на абитуриентски балове, а те са нашият основен поддръжник. Затова много Ви моля млади хора, бдете, защото на карта е заложено не моето бъдеще, а бъдещето на България", призова лидерът на "България без цензура".

Според председателя на ББЦ в Пловдив Хайк Гарабедян кметът Тотев предвижда само със собственото си еднолично решение да вземе нови заеми, които до 2017 г. да нарастват до над 70 млн. лв. и това се случва. Тотев не попита нито гражданите, нито когото и да било дали са съгласни да бъдат изхарчени още 30-40 млн. лв. Гарабедян попита и какво ще се случи през 2017 г. , когато трябва да започне обслужването на заемите и дали това ще стане с поредно вдигане на данъците. Той припомни, че до този момент те са увеличени вече с близо 30%. Според Гарабедян тези пари няма да отидат за ефикасни инвестиции, а за мъгляви проектчета, които ще се изпълняват от обръчите от фирми и роднините по оста на злото между Борисов, Цветанов и техния слуга Тотев.

"Нали помните как дойде този човек на власт?", попита зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки за кмета Иван Тотев. "Това се случи с едни записи, на които той се хвалеше как си гарантирал служебна победа", припомни Джамбазки и заяви, че това според него се нарича мафиотизация. Зам.-председателят на ББЦ Росен Петров също коментира записите на кмета и се възмути, че те са останали без последствия. Той припомни, че и в Бургас, и в Стара Загора кметовете са от ГЕРБ, но разликата между тези градове и Пловдив е очевидна. Това според него означава, че кметът не е просто от ГЕРБ, а е некадърен човек от ГЕРБ. Пред събралите се пловдивчани Петров коментира, че София, която е три пъти по-голяма от Пловдив има 7 пъти по-голям бюджет. "На това може да се каже само едно – "Оставка", заключи той.В момента в града се вършат безобразия, каза адвокат Дяко Дяков, зам.-председателят на ББЦ в Пловдив. Според него е пълно безобразие това, което се прави в Цар Симеоновата градина. "За нея кметът иска 12 млн. лв., което е пълен грабеж, а резултатът е такъв, че старите пловдивчани биха се обърнали в гроба си. В момента кметът търси 40 млн. лв. за нова спортна зала, която по наша оценка струва не повече от 12 млн. лв. Къде отива разликата?", попита Дяков и предположи, че зад това се крият лобистки интереси на Бойко Борисов и любимата му фирма – "Главболгарстрой".


Няколко хиляди души се събраха пред общината в Пловдив на протест срещу кмета на града Иван Тотев. Протестът е организиран от "България без цензура" и коалиционните й партньори ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" и е под наслов "Време му е".Тон на протеста даде певческа група от Забърдо с песента "Руфинка болна легнала". Протестиращите, предимно млади хора, носеха български знамена и флаговете на "България без цензура". Те издигнаха плакати, на които снимката на кмета Тотев е задраскана с две черти на кръст и пише "Тотев вън. Не на олигархията".

На финала на протеста местните лидери на ББЦ Хайк Гарабедян и Дяко Дяков поведоха хората към самата сграда на общината, за да проверят дали, както иронично се изрази Бареков, кметът не се е объркал да дойде на работа в неделя.

Станете почитател на Класа