Социалдемократи и либерали са коалиционни партньори на АБВ

  • Калфин е водач на листата за евроизборите

Национална гражданска инициатива АБВ обяви във Велико Търново коалиционните си партньори за предстоящия евровот. Засега коалиционни партньори са Политическо движение „Социалдемократи" с лидер Елена Нонева, Обединени социалдемократи с лидер Йордан Гергов, Обединен блок на труда - лейбъристи с лидер Екатерина Атанасова и Българска партия „Либерали" с лидер Михаил Шишков.

Припомняме, че лидерът на АБВ Георги Първанов на няколко пъти подчерта, че ще обяви коалиционните партньори на инициативата в последния момент, тъй като натискът е много голям. АБВ ще използва коалиционните партньори, за да се регистрира в ЦИК за евровота.

Първанов подчерта във Велико Търново, че води преговори и с други формации, а окончателният вариант на коалицията ще бъде обявен в законовия срок.

АБВ обяви и листата си за евровота. Тя се оглавява от Ивайло Калфин. На второ място след Калфин се нарежда генерал Михо Михов, военен летец и бивш началник на Генералния щаб на Българската армия, бивш посланик на България в Македония.

Третото място е за Константин Проданов, финансист и икономист. Бил е съветник по икономическите и финансови въпроси на президента Георги Първанов (2011-2012). Четвърта е икономистката Нина Найденова, а веднага след нея на пето място се нарежда кметицата на Перник Росица Янакиева.

В листата на евровота влизат още:

Проф. Андрей Андреев - преподавател в Шуменския университет;

Драгош Методиев - представител от Великотърновски регион;

Ивета Станкова-Пенкова - общински съветник в град Монтана;

Доц. Меглена Темелкова - юрист;

Доц. Георги Вълчев - историк и културолог;

Минко Ангелов - инженер и бизнесмен, заместник-кмет на Хасково;

Ангел Ризов - адвокат в Софийска Адвокатска Колегия;

Ивайло Русчев - завършил е University College London;

Цветан Антов - баскетболист, основен състезател на националния отбор на България;

Доц. Апостол Апостолов - еколог;

Николай Томов - мениджър от туристическия бизнес;

Ростислав Павлов - икономист, секретар на община Силистра

Станете почитател на Класа