Обмислят обвинение срещу майката на стрелеца от Лясковец

Майката на 53-годишния Петко Савов Петков, който в петък сутрин уби барета и рани трима полицаи, е задържана с полицейска мярка за 24 часа, съобщи Novanews.bg.

В момента прокуратурата води беседи с нея и прецезира какви точно и дали да й повдигне обвинение. Причината за задържането на Стефка Савова е, че по време на спецакцията на МВР по обезвреждане на нейния син, тя се е опитвала да заблуди униформените, че синът й е починал, с цел те отново да щурмуват къщата. Това е можело да доведе и до още жертви с оглед на тежкото въоръжение, което Петков е имал в дома си. Пенсионерката е прегледана от лекар и е в добро общо състояние, но тава при разпитите противоречиви показания.

От Военномедицинска академия съобщиха, че тримата ранени при акцията в Лясковец служители на МВР към момента са в стабилно състояние. За състоянието на пострадалите в реанимацията на ВМА се грижат високоспециализирани военни хирурзи, травматолози и реаниматори с богат опит в лечението на огнестрелни и взривни травми от участието им в задгранични мисии в Ирак, Косово, Босна и Херцеговина, Афганистан и Мали. Днес на тримата ранени ще бъдат извършени поредните операции с цел предотвратяване на инфекциозни процеси, посочват от здравното заведение.

Петко Савов е в болницата във велико Търново, където е настанен в реанимация. Състоянието му е стабилно и засега няма опасност от инфекции, макар че животът му все още е в опасност.

По непотвърдена информация тялото на убитата барета Емил Шарков е освободено от Съдебна медицина във Велико Търново след аутопсия и най-вероятно днес или най-късно утре той ще бъде погребан, съобщи vesti.bg.

Станете почитател на Класа