ББЦ ще блокира подстъпите кам Боровец, ако БСП не отмени семинара си

„България без цензура“ ще блокира подстъпите към Боровец, ако утре БСП не отмени семинара си в зимния курорт и не обвини ден на национален траур в понеделник. Това обяви в кулоарите на парламента зам.-председателят на партията Росен Петров.
„Тук съм, за да поискам оставката на министър Цветлин Йовчев, който трябва да понесе политическа отговорност, затова, че е загинал един полицай, а други трима са ранени. Ако е човек с пагони, да си подаде оставката, нали има чест?“. Това призова пред журналисти в Народното събрание Росен Петров. Той дойде в Народното събрание по времето, когато Йовчев информираше депутатите да развоя на инцидента в Лясковец.
„Йовчев, ако има чест, ще си подаде оставката. Но това понятие „чест“ в България звучи като нещо нереално“, допълни Росен Петров. „Не аз, „България без цензура“ му я иска. Защото полицаите не могат да свършат елементарна работа. Къде са им били пистолетите?! Защото се е стигнало до положение да се прави щикова атака на нож. И да се дават жертви“, поясни Петров.

„Така не се провеждат акции, категоричен е Петров, който е офицер. Провежда се в тъмните часове на деня, използват се газови или светлинни гранати, за да се зашемети този човек. Не може четирима полицая, спецчасти, да бъдат отстреляни от 60-годишен дядо с ловна пушка. Къде са били снайперистите? Това е смешно, срам и позор за държавата“, посочи още зам.-председателят на ББЦ.

В общината е имало оперативни работници, които е трябвало да съберат данни за този човек, смята той и припомни и че сигналите срещу стрелеца от Лясковец са от 2010 година. „Това е районът на Цветан Цветанов, какво е правила там полицията през цялото това време? За какво е тази общинска полиция?“, попита Росен Петров. Това е поредната подобна провалила се акция, както тази с „Чакъра“, когато главен секретар на МВР беше Бойко Борисов, допълни Росен Петров.

Станете почитател на Класа