Николай Марков: Службите у нас се използват за лични цели

  • Службите се използват за лични цели, не за държавата, а НСО е най-грозното лице на задкулисието. Това каза бившият служител на Националната служба за охрана подполковник Николай Марков в сутрешния блок на Нова телевизия. Според него това, което се случва в НСО е най-грозното лице на задкулисието в България.
  • Николай Маринов коментира, че има две хипотези за огласените вчера оставки на шефа на НСО Тодор Коджейков и заместника му. Едната вероятност е да има сделка, тоест това ръководство да бъде сменено и да бъде назначено друго, от типа хора като сегашния главен секретар на МВР –  „един много интелигентен и смислен човек”.
  • По думите на Николай Марков, ако тази хипотеза е вярна, то подалите оставка шефове от НСО ще бъдат преместени на ключова длъжност за държавата в друга сфера, например в енергетиката, в някой международен проект.
  • Това е сделка, която цели да обезоръжи от една страна президента, а от друга – по този начин Борисов губи своето влияние, защото тези момчета всъщност наистина са най-близките хора на Борисов, посочи Николай Марков. Според него, ако има сделка, значи някой продава, а друг купува, но по-страшното е, че президентът не реагира. „Няма обяснение, освен, че той също е част от тази сделка, част от задкулисието, което управлява България, или влиза в споразумение с тях”, каза бившият служител на НСО.
  • Николай Марков коментира и огласените от президента мотиви за напускането на шефа на НСО.
  • „Личните мотиви започнаха да стават мода при напускането на ключове постове в държавата. Йовчев също напусна по лични причини като началник кабинет на президента. Кое е странното? Странното е, че би трябвало да има някакво обяснение, което да звучи логично за хората, които плащат данъци и би трябвало да знаят какво става в държавата, иначе ще има основание да се говори за задкулисие”, изтъкна Николай Марков. След което добави, че понеже човекът, който прави реформите в България, е силовият вицепремиер Йовчев, би трябвало той да обясни какво се случва в НСО.
  • Николай Марков  охарактеризира досегашния шеф на НСО Тодор Коджейков като безспорен професионалист и изрази убедеността си, че управляващите не могат да извадят друг по-голям професионалист, който има опита да управлява една такава специална служба.

Станете почитател на Класа