Цветанов: Защо питате за кокаина, а не за хероина

Това, което е безспорно, има задържани огромни количества наркотик, защото 1,4 тона е сериозно количество. Въпросът е, че под тази операция има много политическа пропаганда, заяви  бившият вътрешен министър Цветан Цветанов по повод задържания кокаин във Франция при международна полицейска акция.Цветанов заяви, че една седмица или няколко дни преди това е имало задържани количества хероин в Холандия, които преди това са преминали през българската граница. "Един от основните пътища на хероина е т.нар. "балкански път". Това е съвпадение на тези задържани количества, а забравихте да питате: Как така всъщност са влезли тези огромни количества хероин безпрепятствено през страната, и са заминали и са стигнали до Холандия? Това е липсата на всякаква политическа воля или професионална адекватност, за да може да се противодейства на тези неща", попита екс-вътрешният министър.

За "спекулациите и коментарите", които е имало, Цветанов заяви, че "във всяка една операция, която е провеждана, всяка информация и сигнали винаги са проверявани максимално, за да се търсят конкретни връзки или лица, които са съпричастни към даден канал". За "Кокаиновите крале", той посочи отново, че през 2008 г. е имало теч на информация от българските власти.

На въпрос колко са били срещите с Делян Пеевски в сградата на МВР, Цветанов каза, че "няма нещо, което да ме е превърнало в зависим човек". "Самият факт, че не преподчиних МВР на подобни работодатели, които искаха да станат работодатели на МВР в лицето на Делян Пеевски, означава, че съм си свършил добре работата", добави Цветанов. Той поздрави всички редови служители на МВР, които работят за държавата. "Много е жалко, че много сериозни служители напуснаха системата – обидени от отношението, което демонстрира днешната власт", обобщи Цветанов.

Станете почитател на Класа