Дончева: БСП лежи на постулата "масите са всичко, личността е нищо"

„Не виждам нито размествания на пластове, нито разцепване в БСП. Наличието на друга листа извън тази на БСП според мен се очерта като задължителна. Струва ми се по-полезно алтернативната листа да бъде една, тъй като е възможно да има и повече. Втората листа може да бъде мост към бъдещето, но и към миналото", заяви в предаването „Денят започва" на БНТ Татяна Дончева.

„Начинът, по който реагираха БСП доказа, че в тази партия нищо не може да се промени. Реакцията почива на два основни постулата, които са приети в БСП - „партията е права, когато се греши дори" и „масите са всичко, личността е нищо". Онова, което Калфин е допринесъл за влиянието на БСП и качеството на решенията й няма никакво значение за партията. Значение има само факта, че той е бил направен министър и евродепутат от социалистите. Смятам, че промените в БСП са невъзможни, поради което няма смисъл да твърдиш, че ще подкрепяш партия, чрез управлението на алтернативна листа. Няма абсолютно никакъв смисъл", добави още Дончева.

„Ние имаме съществени различия с Първанов, но те не са непреодолими. Нищо не може да бъде изключено. „Движение 21" е в процес на работа, то обаче не иска да се докосва до БСП и това е категорично", коментира тя по отношение на плановете й за предстоящите евроизбори.


 

Станете почитател на Класа