Вдигат заплатите в системата на МВР

По принцип в системата на вътрешните работи се върви към повишаване на възнагражденията. Това каза вътрешният министър Цветлин Йовчев в отговор на въпрос дали се вдигат заплатите само на полицаите, цитиран от БГНЕС.

Йовчев обясни, че през последните 5-6 години това нещо не е правено, изключително са изостанали доходите на служителите на МВР съобразно доходите в страната и съобразно обстановката. "Те работят при изключително тежки условия и същевременно са с ниско заплащане и при лоши условия на труд. Това е една от стъпките", каза министърът и припомни, че преди това са направени с доста добро взаимодействие със синдикатите и редица мерки, които са по-скоро организационни за подобряване на условията на труд. Йовчев заяви, че е намален броят на чиновниците и този процес продължава.

На въпрос дали вече има разпореждане за засилени мерки срещу протестиращите и първа стъпка е арестът на Бисер Миланов – Петното, Йовчев заяви: "Няма такова разпореждане и няма действия спрямо протестиращите. Задържането е извършено във връзка с криминални деяния, които са извършени преди това и е съгласувано с прокуратурата. Мисля, че ще има изявление в тази посока. Няма никаква промяна и няма да има промяна спрямо протестиращите", категоричен е Йовчев.

"Не мога да кажа по отношение на организацията на работа, но всичко, което се прави, е единствено и само с цел да не се допусне да станат сблъсъци и да бъдат наранени хора. И ние ще се водим изцяло от това. Мисля, че доказахме, че това е единствената ни цел можете да бъдете сигурни, че нито ще има промяна към протестиращите, нито по отношение на начина ни на работа. Нашата основна цел е да запазим живота и здравето на хората и имуществото", каза той за действията спрямо протестиращите.

Министърът е разговарял с полицая от Варна за инцидента с Волен Сидеров, за да го увери, че ръководството на МВР стои зад всички служители на МВР. За себе си имам формирана позиция и съм наясно, каза той, но не поиска да я каже.

Станете почитател на Класа