Учредяват нова партия „Помак"

Нова партия на име „Помак" ще търси национално обединение и извинение за възродителния процес от управляващите. Това заяви Ефрем Моллов, председател на европейски институт "Помак", в разговор по bTV относно това дали наистина БСП се извини за Възродителния процес на митинга, организиран от социалистите и ДПС в София миналата събота.

Той добави, че българите-мюсюлмани са дали прошка, но извинението все пак е нужно.

Моллов каза още, че учредяването на партията ще е факт до 2 седмици и тя не е етническа. „Досега политическите модели се изчерпиха, експериментирахме с всякакви неща и в този нов политически модел всички ще се обединим", заяви Моллов. По думите му в момента никой не дава алтернатива на управлението на държавата.

„Тази партия няма перспектива и не е проблемът, че ще е поредната етническа партия. Въпросът е дали може да се преодолее миналото", беше коментарът пък на историка доц. Михаил Груев.

От ВМРО разпространиха съобщение до медиите по повод новината за създаване на партия "Помак". Пред bTV днес Ефрем Моллов, председател на европейски институт "Помак" съобщи, че новата партия ще е факт до 2 седмици и не е основана на етнически принцип.

ВМРО припомня, че помаци за българи, изповядващи исляма и питат дали българите католици биха направили подобна партия.

Според тях, ако продължи кризата, можем да очакваме партии като "Торлак" и "Шоп".

Тези явления показват разпада на държавността ни, алармират от ВМРО и обвиняват "политическите лешояди", че се възползват от разделението на сънародниците ни на лагери.

През това време държавата приютява потенциални терористи. В съобщението до медиите се настоява за кръгла маса, свикана от президента, а след това и за насрочване на избори.

 



Станете почитател на Класа