Бареков поиска прокуратурата да отстрани пловдивския кмет Иван Тотев

Деянието на пловдивския кмет Иван Тотев, който си признава, че умишлено неговата група общински съветници и той самият прокарват незаконни решения в ОбС с цел политическа облага, е голямо престъпление и в политически план дискредитира напълно както кмета на Пловдив, така и политическата сила, на която той продължава да служи, а именно ГЕРБ.

Признанието на Тотев, че се приемат незаконни решения под диктовката на висшето ръководство на партията, което в София се е договорило с Реформаторския блок да вземе властта в страната, показва, че Тотев солидарно трябва да поеме вината и със своя политически лидер Бойко Борисов, както и с дясната му ръка Цветан Цветанов.

За пореден път методите на политическата сила ГЕРБ лъснаха с пълна сила – фалшификация на бюлетини и фалшификации предварително на решения на ОбС с цел да се набавят политически, а защо не и друг вид облаги.

Поздравявам прокуратурата, която се самосезира. Подкрепям напълно общинските съветници в Пловдив, които я призоваха да се самосезира, но смятам, че в случая трябва да се стигне и една крачка напред – по най-бързия начин прокуратурата да поиска и отстраняването на кмета Тотев, защото докато той стои на тази длъжност има опасност деянията и безобразията да продължат. Аз съм внесъл в прокуратурата разследване за конфликт на интереси, то в момента е в Комисията за конфликт на интереси. Всички гледахме филма, в който Тотев дава инструкции как да се фалшифицират изборите. Това деяние се случва в ситуацията на особено опасен рецидив от страна на един градоначалник, което трябва да има своите последствия.

Моето мнение като лидер на "България без цензура" е, че прокуратурата трябва незабавно да поиска от съда отстраняването на кмета Тотев. Надявам се, че пловдивската прокуратура ще бъде безпристрастна, че няма да робува на местни взаимоотношения и връзки и ще си свърши достойно работата.



Станете почитател на Класа