Меглена Кунева лобирала БДЖ да купи опасни жп вагони

Бившият еврокомисар Меглена Кунева е лобирала БДЖ да купи опасни жп вагони, идентични с тези, които изгоряха през 2008 г. при пожара във влака София-Кардам, когато загинаха 9 пътници. Обвинението отправи вчера от ефира на ТВ7 Капка Георгиева. Бившата съпруга на Волен Сидеров посочи, че има информацията от сина си – евродепутата Димитър Стоянов. Заемът за придобиването на опасните кушет-вагони бил отпуснат на БДЖ от френската „БНП Париба“, в чийто борд е Кунева.
Това са откровени клевети. Цинично е да използваш една трагедия за целите на поредната политическа интрига, коментира специално за „Класа“ Веселин Иванов от пресцентъра на Меглена Кунева. Междувременно на нейния сайт бе публикувана извадка от делото за пожара във влака София-Кардам, от която е видно, че изгорелият вагон е бил произведен в ГДР и доставен у нас през 1968 година.
Всъщност Капка Георгиева бе поканена в ТВ7, за да говори за новата националистическа партия, която ще основе на 25 март в София заедно с Димитър Стоянов и петима от депутатите, напуснали групата на „Атака“. По думите на Георгиева тя влиза в пряко конкуренция с Волен Сидеров за място в патриотичната ниша в политиката. Вече 4-5 структури от най-големите райони на страната са напуснали „Атака“ и са заявили, че ще се включат в новата партия.
Георгиева обяви, че формацията ще подкрепя всичко конструктивно, което ще предложат управляващите.
Волен Сидеров определи като "нещастен опит за дубликат" учредяването на партия от Капка Георгиева и Димитър Стоянов.

Станете почитател на Класа