Кабинетът даде два офиса на Георги Първанов

Правителството отпусна два офиса в София на президента Георги Първанов, които той ще използва за обществената си дейност, след като изтече президентският му мандат. Решението беше взето на заседанието на Министерския съвет вчера. Решението на кабинета произтича от Закона за правата на лицата, които са били президенти на Република България. Според него всеки експрезидент има право на безвъзмездно ползване на имот за офис до 200 квадрата в посочен от него областен град. Освен това за финансирането на обществената работа трябва да се отпускат и до 30 хил. лв. годишно. Имотите, които са предоставени на Георги Първанов, са две ателиета на ул. "Проф. Александър Фол" №2 в София и са с обща площ от 150 кв. м.
Те ще бъдат предоставени на държавния глава веднага след края на мандата му в края на януари, съобщиха от правителствената информационна служба.
От кабинета обясниха, че министърът на финансите Симеон Дянков е натоварен да осигури необходимите пари от бюджета за преустройството и ремонта на апартаментите.

Станете почитател на Класа